4 Ağustos 2014 Pazartesi

Basan Avukatlık Ortaklığı

Beşparasız - Ayşegül | 22:47 | Yorum Yok

 Günümüzde ticaret yapmak bıçak sırtı denilen cinsten zor bir iştir..Güvenmek ,güven vermek ticaretin başlıca kurallarından birisidir..
İster büyük ,isterse küçük ticaret yapın bu kural hiç değişmez.
Bazı Küçük şehirlerde söz senettir sözü hala yaşansada ,bunların sayısı da git gide azalıyor..Şimdilerde kimse birbirine kefilsiz,senetsiz ,banka onaysız ,para yada borç vermiyor..
Ticarette teminat mektupları ispat niteliğindedir..Günümüz ticari hayatında iktisadi ilişkilerin hızla artması ve çeşitlenmesi karşısında paraya çevrilerek alacağın ödenmesini sağlayan banka teminat mektupları çok büyük önem kazanmıştır. Bankaların vermiş oldukları teminat mektuplarını ilk yazılı talepte derhal ve kayıtsız olarak ödemeleri ve bankalar tarafından verilen teminat mektuplarının, diğer teminat türlerine göre, daha sağlam ve güvenilir olması ayrıca bu mektupların, kolay, masrafsız ve hızlı bir şekilde elde edilmesi gerçek ve tüzel kişilerin de bankalardan teminat mektubu istemelerine neden olmuştur. Böylece günümüzde, banka teminat mektupları ticari hayatın kaçınılmaz ve vazgeçilmez parçası haline gelmiştir.

Bankalar tarafından zorunlu olarak yazılı biçimde düzenlenen teminat mektubu metinleri, garanti sözleşmesinin yazılı şeklini ifade etmektedir. Yazılı düzenlenen teminat mektupları ispat aracı olup, kıymetli evrak değildir.

0 yorum:

Yorum Gönder