22 Ocak 2018 Pazartesi

Hediyelik Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cekingen | 10:39 | Yorum Yok
Hediye almak, dünya üzerinde hiçbir zaman modası geçmeyecek olan ve insanları mutlu ederek onların özel hissetmelerini sağlayan bir araçtır. Herkes hediye almaktan keyif alır. Hatta sevdiklerini mutlu edeceklerini bildikleri için hediye almak ve sürpriz yapmak, bu işi yapan kişi için de özel bir duygu haline gelmektedir. Ülkemizde neredeyse her ay özel bir gün olduğu için hediye alıp vermek, insanlarımız tarafından sıkça yapılan bir davranış haline gelmiş ve benimsenmiştir. Peki, bir kişiye hediye alırken ne gibi zorluklarla karşı karşıya geliyorsunuz? Günlerce düşündüğünüz ya da saatlerce araştırma yaptığınız oluyor mu? Bu yazımızda sizler için hediye alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğinden bahsetmeye çalışacağız.
Hediye seçiminin ilk faktörü karşı tarafın cinsiyetini belirleyerek ona göre yol izlemektedir. Bildiğiniz gibi erkeklere alınabilecek hediyeler oldukça sınırlıdır. Hatta bayanlar sürekli olarak bundan dert yanar. Bir bayana birçok takı, makyaj malzemesi, çantalar, peluş oyuncaklar gibi hediyeler alınabilirken bir erkeğe alınabilecek hediyeler parfüm, cüzdan gibi sıradanlaşmış hediyelerdir.
Hediyeyi alacağımız kişinin cinsiyetini biliyoruz. Buna göre bir yol izleyeceğiz. Peki, hangi yolu izlemeliyiz? Hediye alacağınız kişi size ne kadar yakın? Yakınlık derecesi size yüksek olan kişiler için hediye seçimi aslında kolaydır. Çünkü bu kişilerin neleri sevdiğini, hangi takımı tuttuğunu, sahip olduğu hobileri ve nasıl giyindiklerini biliyorsunuzdur. Ancak yeni edinilen arkadaşlıklar ve yeni başlanan ilişkiler oldukça sancılı süreçler doğurmaktadır. Karşınızdaki kişinin beden ölçülerini, hobilerini ve ayak numarasını bilmiyorsanız giyim hediyelerinden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Yeni başlanan ilişkiler için daha çok takı hediyeleri tavsiye edilmektedir.
Hediye alacağınız kişi yakın bir arkadaşınızsa ilginç ve esprili hediyeleri tercih edebilirsiniz. Örneğin; Arkadaşınız sürekli parasıyla övünüyor ve gösterişte bulunuyorsa 100 dolar şeklinde bir tuvalet kağıdını tercih edebilirsiniz. Öte yandan arkadaşınız sizin aynı zamanda çalışma ve mesai arkadaşınızsa, değişik yazılı oscar ödüllerinden birini alabilirsiniz. Aynı zamanda bu tarz farklı hediyeler, sıradanlığın dışına çıkarak hiç unutulmayan hediyeler haline gelmiş olur.
Yeni evlenen ya da ev alan kişilere bir hediye alacaksanız, en klasikleşmiş olan ev hediyelerini tercih edebilirsiniz. Genelde herkesin evinde bulunan fakat herkesin aldığı kahve ya da fincan hediyelerinin dışına çıkmak isteyebilirsiniz. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte ev hediyeleri için farklı konseptler de yaratabilirsiniz. Özellikle üzerinde çiftin fotoğrafı bulunan bir duvar saati ya da ahşap çerçeveli kişiye özel hediyeleri tercih edebilirsiniz.
Hediye kategorisinin en riskli bölümü ise giyim ürünleridir. Çünkü elbise ve ayakkabıların ölçüleri her markada değişkenlik göstermektedir. Siz her ne kadar kişinin giydiği bedene ya da giydiği numaraya göre hediye alsanız da her ayakkabı ve kıyafetin ölçüsü birbirini tutmayacaktır. Aynı zamanda seçeceğiniz kıyafetin rengi de karşıdaki kişinin hoşuna gitmeyebilir. Siz yeşili sevdiğini düşünürken o kişi yeşili hiç sevmiyor da olabilir. Bu sebeple özellikle giyim ürünleri hediyeleri alınırken çok dikkat edilmelidir.
Hediye almada en önemli nokta da sevgiliye alınan hediyelerdir. Yapılan istatistikler sonucunda 14 Şubat'ın ülkemizde en çok hediyelik eşya satılan gün olarak belirlenmesiyle, halkımızın bu konuya ne kadar çok önem verdiğiniz anlayabilirsiniz. Tüm alışveriş merkezleri vitrinlerinde 14 Şubat haftasında en yeni ve romantik temalı ürünler bulabilirsiniz. Ancak en doğru hediye hangisidir? Sevgiliye alınacak hediyeler de romantiklik seviyesi doğru seçilmelidir. Çiçekler, her zaman genel geçerliğini korusa da tek başına hiçbir zaman hediye olarak sayılmazlar. Bu sebeple yaşanmışlıklarınız doğrultusunda sevgilinize hediye alarak bunu çiçekle destekleyebilirsiniz.
Hediye konusunda giyim ürünlerinin çok riskli olduğunu söylemiştik. Riskin yüksek olduğu başka bir hediye kategorisi ise parfümlerdir. Çünkü sizin kokusunu sevdiğiniz bir parfüm, hediye alacağınız kişiye uygun olmayabilir. Sürekli kullanılan parfümler dışında bir hediye alacaksanız, almamanızı öneriyoruz. Aynı zamanda parfüm hediyeleri sanki hiçbir hediye bulunamamış da en son olarak parfüm tercih edilmiş gibi bir imaj yarattığından fazla tercih edilmemelidir.
Hediye seçimi kadar hediye sunumu da önemlidir. Çok pahalı ve güzel bir kolye alsanız da bu sunumu yapamazsanız, çok basit bir hediye haline gelecektir. 5 liralık bir kolye güzel bir sunum ile milyarlarca değerindeki bir eşya etkisi yaratabilir. Bu sebeple yapacağınız sunumdaki jest ve mimiklerinizin yanı sıra yardımcı hediyeler de oldukça önem arz etmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder