8 Mayıs 2014 Perşembe

IP CCTV Kamera Sistemi

Cekingen | 21:13 | Yorum Yok

Çevre güvenlik sistemlerinde kullanılan merkezi hareket analiz sistemlerinin günümüzden başlayarak anlamsız hale geldiği ve kullanım ömürlerinin oldukça göz önüne alındığında daha da önem kazanmaktadır.
Yatırımcılar IP kamera sistemleri ile ilgili olarak, çeşitli kaygılar taşımaktadırlar. Bu kaygılardan biri, bilgisayar ağlarında meydana gelebilecek bir problem nedeni ile güvenlik amaçlı CCTV kamera sisteminin zaafa uğramasıdır.IP CCTV sistemlerinin güvenirliği klasik DVR tabanlı sistemlere göre daha düşük değildir.Kablosuz güvenlik kameraları kablosuz iletişim teknolojilerinin sunduğu gelişmiş şifreleme teknolojileri sayesinde kablolu sistemlere göre çok daha güvenlidir. Bu yüzden IP CCTV önemi oldukça artmıştır.Kablosuz güvenlik sistemlerinin kırılması neredeyse imkansızdır.Günümüzde bilişim ve kablosuz sistemlerindeki gelişmeler CCTV sistemlerinde birçok yeniliği sağlayıp, sistemlerin mimarilerini ve özelliklerini tümden değiştirdi. Artık çözünürlükleri daha yüksek kameralar, kayıt cihazları var, bu görüntü ve kayıtlar insansız olarak analitik olarak değerlendirilip bir takım alarm durumları oluşturabiliyorlar. Artık CCTV uygulamalarının çoğunluğunu bilgisayar ağları üzerinde çalışan IP Video sistemleri oluşturuyorlar.
IP CCTV kamera sistemleri, temel olarak standart analog CCTV kamera sistemlerine benzerlik gösterir.IP kameralar analog sinyali üzerlerindeki tümleşik DVS(Digital Video Server) ile işleyip sayısala çevirerek Ethernet bağlantı noktasından yayın yapabilen kameralardır. İnternete bağlı bir Pc ile heryerden kolayca erişim sağlanabilir.İç mekanlarda kullanımı uygun olup, dış mekanlarda kullanıldığı takdirde ise zarar görmemesi için birtakım tedbirler almak gerekecektir.
Özetle, CCTV sistemlerinde elde edilen görüntülerin bilgisayar yazılımlarıyla analiz edilip bir takım işlemler yapılması, alarmlar üretilmesi, sonuçlar üretilmesini sağlayan sistemlerdir. Günümüzde birçok firma bu konuda çalışmaktadır. Video içerik analiz yazılımı yapan değişik firmalar değişik uygulamalar konusunda uzmanlaşmıştır. Bu anlamda yapılacak uygulama konusunda firmaların çözümlerinde karşılaştırma yapmak önemlidir. Çoğu firma Video Yönetim sistemi yazılımlarıyla birlikte çalışabilmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder