9 Nisan 2013 Salı

Eğlenceli Motor Oyunları

Cekingen | 17:33 | Yorum Yok

Motorsiklet birçok tutkunu bulunan, duyunca sürat ve akrobasiyi çağrıştıran, kimi zaman spor alanında, kimi zaman da eğlence alanında karşımıza çıkan iki tekerlekli motorlu taşıttır. Arabalara göre çok tehlikelidirler fakat eğlence sektöründe tehlikeli kelimesi insanlara daha cazip geliyor ve bu da motorsikleti akrobasi aracı haline getiriyor. Yüksek motor hacmi ile kros motorlarla dağ sporu yapılırken, aynı zamanda daha alçak modelleri tehlikeli akrobasi pistlerinde zorlu motor gösterisi yarışlarında kullanılır. Her türlü güvenlik önlemi alınması rağmen, motorsiklet kazalarında ağır yaralanmaların önüne geçilememesi tehlikenin asıl nedenidir.

Motor gösterisi organizasyonları, olanca tehlikesine rağmen her seferinde yarattığı cazibeyle büyük ilgiyle takip edilir. Onlarca metre yükseklikte motorsiklet üzerinde yapılan akrobasi gösterileri, organizasyonun düzenlendiği alanı tıka basa doldurmaya yetecek kadar coşkulu bir taraftar kitlesine sahiptir.

Bu sektörden esinlenerek hazırlanan birçok motorsiklet oyunu da, bu pastadan payına düşeni almış ve almaya da devam ediyor. Bilgisayarlara ve tüm konsollara uyarlanan birçok motorsiklet yarış ve motor gösterisi oyunu, teknolojiyi yakından takip eden yazılım, yapım ve yayım şirketleri tarafından güçlendiriliyor, farklı bir ilgi odağı haline getiriliyor. Ağırlığıyla sarsılmaz sürat motorları, hemen hemen her kesim tarafından bilinen MotoGP oyunundan takip edebileceğiniz üzere gerçeğiyle birebir tasarlanmış ve geliştirilmiştir. Sürat motorlarının yanı sıra, kros motorlarda eğlence ve oyun sektörüne çılgınlıklarıyla adımlarını attılar. Bu motorsiklet türünün en gelişmiş oyunlarının başında gelen “Urban Trial Freestyle” oyununu deyenler bilirler ki, daha önce kimse böyle bir motor gösterisi oyunu hazırlamamıştır. Mutlaka denenmesi gereken bu oyunu da duymayanlara buradan duyurmuş olalım. Sektör olarak teknolojiyi çok iyi yakalanmış ve eğlenceyle harmanlayarak güzel bir oyun ortaya çıkartılmış.
Kaynak: http://www.sunoyun.com/40-Motor-Oyunlari.html

0 yorum:

Yorum Gönder