13 Ocak 2010 Çarşamba

2010 Eurovison Temsilcimiz Manga

Cekingen | 14:54 | 1 Yorum Yapılmış







TRT, Türkiye'yi bu yıl Norveç'te düzenlenecek Eurovision'da temsil edecek grubu belirlemiş. Mayıs ayında düzenlenecek olan yarışmada Türkiye'yi rock grubu maNga temsil edecekmiş. Geçen yıl MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde Avrupa'nın En İyi Sanatçısı seçilen 5 kişilik grup Ferman Akgül'ün solistliğinde Özgür Can Öney, Yağmur Sarıgül, Efe Yılmaz ve Cem Bahtiyar'dan oluşuyor. Geçen yıl Hadise'nin "Düm Tek Tek" şarkısıyla Türkiye'yi temsil ettiği yarışmada, yaşanan kıyafet tartışması ve yaşanan aksaklıklar nedeniyle TRT, özellikle bu yıl Eurovision'a bir erkek solist göndermeye karar vermiş.
Açıklamaları etkili olmuş..
Bu kararı verirken Avrupa'daki trendleri de göz önüne alan TRT, maNga'nın yurtdışından aldığı ödülü ve ardından Türkiye'ye dönüşlerinde havalimanında yaptığı "Eurovision teklifi gelirse ülkemizi seve seve temsil ederiz" açıklamasının kararlarında etkili olduğunu açıklamış. Bu yıl geçen yıllara göre şarkı ve şarkıcı seçimi geciken Eurovision'la ilgili ince eleyip sık dokuyan TRT, internet üzerinden yaptığı anketten de fikir sahibi olmuş ve kararını halkın fikri doğrultusunda vermiş. TRT ile maNga ön görüşmede de karşılıklı anlaşmış. Önümüzdeki günlerde yarışma ile ilgili taraflar anlaşma yapacakmış.maNga gurubuna şimdiden başarılar diliyorum:)

1 yorum:

  1. sevmem ben mangayi ya, o kadarda basarili bulmuyorum ayrica, ben hep icimden Emre Aydini geciriyordum. Felaket guzel sesi ve cokbasarili olacagini dusunuyodum. Yine sinifta kalidm eurovisonda bu sene : (

    YanıtlaSil