8 Şubat 2009 Pazar

UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) uyap.gov.tr

Cekingen | 10:53 | 1 Yorum Yapılmış







Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) dünyada yargı alanında yapılmış en büyük teknolojik devrim.Sistem sayesinde adliyeye gitmeden evden dava açmak mümkünmüş. Vatandaş hakkındaki tüm adli gelişmeleri cepten öğrenebilecekmiş,ayrıntılar için şuraya bakabilirsiniz.
http://www.uyap.gov.tr/

1 yorum:

  1. bu konularda anlatılanlara kanmamak lazım. biz avukatlar olarak uyaptan dolayı çok sıkıntılıyız. teknik olarak o kadar eksik ki, internetten dava açmak şuan için hayal. mesela uyap sayesinde bir de 250TL verilip alınan e-imza programı sayesinde avukatların bütün dosyalarını görebilmesi gerekiyor ki nedense biz anca yarısını görebiliyoruz. yani uyapa güvenip ordan bakıp aaa bugün duruşmam yok derseniz bittiniz demektir zira o gün duruşmanız olabilir. çünkü uyap kendi kendine çalışmıyyor ya işin ucunda gene insanlar var.
    bunu geçtim daha da önemli sorunlar var. bazen uyap çalışmıyor, bi sorun nedeniyle, diyelim ki o gün bi kararın temyizinin son günü. temyiz dilekçenizi hakime havale ettirdiniz ama temyiz harçlarını yatırmadan o kararı temyiz etmiş olmuyorsunuz. amma velakin uyap yoksa veznedeki memurlar para alıp size makbuz kesemiyorlar. bu nedenle de temyiz süresin kaçırma ihtimaliniz doğuyr.
    yani uyap mutlaka kaldırılmalıdır.:)))

    YanıtlaSil