11 Temmuz 2008 Cuma

Gümkart İçin Gerekli Belgeler

Cekingen | 16:28 | 1 Yorum Yapılmış
Gümrük sahalarındaki saymanlık veznelerinden beyannameye dayalı gümrük vergileri, nakdi teminat, tecil, tehir kapsamındaki vergiler ile beyana tabi olmayan Gümrük Mevzuatı’ndan doğan her türlü ceza tahsilatları ile memur yollukları, fazla mesai ücretleri ve ulaştırma geçiş belgesi ücreti gibi gümrük gelirlerinin hızlı, güvenli ve kolay ödenmesini sağlayan karttır. Gümrük ile iş yapan her ticari mükellef ve Gümrük Müşavirlikleri kartlarını Vakıfbank şubelerinden temin edebilirler.
GÜMKART bankaya gitmeden, internetten ödeme yapmadan, dekont göndermeden Gümrük vergisi ödemenin tek yoludur.

Avantajları

Gümkart uygulaması, gümrük sahasında faaliyet gösteren firma ve kişilere vergi ve diğer gümrük ödemelerinde kolaylık, güvenlik ve hız sağlayacaktır.
Bloke çek temin etmenin zaman kaybı yaşanmayacak, ödeme için şubeye gitme, gümrüğe banka dekontu iletme ihtiyacı duyulmayacağı için zaman ve işgücü tasarrufu sağlayacaktır.
Büyük meblağlarda nakit para bulundurma, nakit ve çek taşıma riskleri ortadan kalkacaktır.
Kart üzerinde sağlanan sistemsel vergi no kontrolü ve kartın şifresi ile işlem yapılmasıyla güvenlik problemi ortadan kaldırılmıştır.
Kullanıcı kendi hesabından GÜMKART ile gerçekleştirdiği işlemler için kart masrafı veya herhangi bir komisyon ödemeyecektir.
Çek masrafı, havale, EFT masrafı gibi masraflar söz konusu olmayacaktır.
Kart sahibi firmalar Vakıfbank İnternet 724 üyesi olarak yapılan ödeme ve işlem detaylarını internet üzerinden online olarak hesap, beyanname no ve kart bazında raporlama ve takip yapabileceklerdir.
Gümrük sahasında iş yaptıklarını belgeleyen GÜMKART sahibi firma ve kişiler, GÜMKART Bankomat kredisinden faydalanabilecektir. GÜMKART Bankomat kredisinin tahsis sürecinde dosya ve istihbarat masrafı tahsil edilmeyecektir.
Gümrükteki ödeme anında hesap bakiyesinin yetersiz olması durumunda tanımlanmış olan "Gümkart Kredisi" limiti devreye girecek ve eksik kalacak tutarın özel bir faiz oranı ile finanse edilmesi sağlanacak ve yaşanabilecek dönemsel nakit sıkışıklıklarında gümrük ödemelerine çözüm bulacaklardır.
Sistemin İşleyişi

Gümrük vergilerini tahsil etmeye yetkili saymanlıklarda tahsilat işlemlerinin GUMKART adı verilen ticari kartlar ile gerçekleştirilmesi için Vakıflar Bankası sadece gümrük vergisi tahsil eden POS cihazlarını kurmuştur.
Firmalar, Gümkartlarını Vakıfbank şubelerinden temin edeceklerdir.
Kart sahibi firmaların güvenliği için; GÜMKART’ları ile Gümrük veznelerine gelen müşterilerin Beyanname nodaki firma vergi numaralarıyla kartları üzerindeki vergi numarası kontrolü otomatik yapılacaktır.
POS cihazında otomatik oluşan vergi ödeme bilgisi, kartı taşıyan yetkilinin kart şifresini girmesi ile provizyon işlemi tamamlanacak ve slip dökülecektir.
Provizyon işlemiyle Gümrük Müsteşarlığı sistemine bilgi gönderilerek beyannamenin otomatik kapatılması sağlanacaktır. Diğer yandan da Vakıflar Bankası sistemine bilgi gönderilerek müşteri hesaplarında beyanname numarasıyla kayıtları yaratılacaktır.
Gümrük Vergisi

Gümrük Vergisi, Vakıfbank Şubeleri'nde zahmetsizce ödenebilir.
Gümrük Beyannamesi veya bu mahiyetteki belgeleri ibraz ederek ya da herhangi bir belge ibraz etmeden beyanda bulunarak ödeme yapılabilir.
Yapılan ödemelere istinaden Gümrük Vergi Alındısı, Vakıfbank Şubelerinden derhal alınabilir.
İsteğe göre, yazılı talimat vermek suretiyle, Şubeye bile gitmeden ödeme yapılabilir.
İnternet Şubesi'nden de Gümrük Vergisi ödemelerinizi yapabilirsiniz.
Hala Gümkart için başvuru yapmadıysanız;

Gümkart ve Özel faizli Gümkart Kredisi için en yakın Şubemize başvurabilirsiniz...

GÜMKART başvurusu için gerekli olan belgeler şunlardır: /


Noter tasdikli imza sirküleri,
Nüfus Cüzdanı,
Vergi No,
İkametgah belgesi
Gümrük Müşaviri veya Yardımcısı İzin Belgesi / (veya gümrük ile iş yaptığını gösterir herhangi bir belge )
gümkart hakkında daha detaylı bilgi BURADA

1 yorum: