1 Mayıs 2008 Perşembe

8 yeni film gösterimde

Cekingen | 22:05 | Yorum Yok

Bu hafta Sinemaseverleri 8 yeni film bekliyor. Bunların isimleri şöyle ;

“MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ: AŞKIN DANSI”
“ÖLÜMÜN SESİ (ONE MISSED CALL)”
“SOKAK DANSI (STEP UP 2: THE STREETS)”
“LÜTFEN BAŞA SARIN (BE KIND REWIND)”
“KESİŞEN YOLLAR (RESERVATION ROAD)”
“ÇAYLAK PROFESYONEL (SEMİ PRO)”
“KARANLIĞIN GÖLGESİNDE (L’AGE DES TENEBRES - AGE OF IGNORANCE )”
“SUÇ (UN CRIME - A CRIME)”

Filmlerin konularını öğrenmek için yazının devamını okuyun
Mevlana’nın kardeşlik, hoşgörü ve barış mesajını işleyen belgesel/dram “MEVLANA CELALEDDİN-İ RUMİ: AŞKIN DANSI” bu hafta sinemalarda. Kürşat Kızbaz’ın yönettiği yapımda, Müşfik Kenter, Turan Özdemir, Selçuk Yöntem ve Burak Sergen rol alıyor. Müziklerini Sezen Aksu ile Ömer Faruk Tekbilek’in hazırladığı yapım, yüzyılları aşan evrensel barış, kardeşlik ve aşk düşünceleriyle tüm dünyada geniş kitleler tarafından sevilen ve saygı duyulan, büyük felsefi düşünür, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin yaşamı ve felsefesi üzerine kurgulandı. Aşk, ney ve sema üçlemesinin yer aldığı ve 6 farklı ülkede çekilen film, ilk defa UNESCO ve BM’den destek alarak özel izinler ile çekimler yapılarak tamamlandı. Filmin yapım aşamasında farklı coğrafyalardan 50’yi aşkın çok önemli tarihçi ve araştırmacı ile görüşülerek 13. yüzyılın dokusu ve havası yansıtılmaya çalışıldı.



Edward Burns’ün başrolünü üstlendiği gerilim filmi “ÖLÜMÜN SESİ (ONE MISSED CALL)” gösterime girdi. Eric Valette’ın yönettiği filmde, Burns’e, Ray Wise ve Shannyn Sossamon eşlik ediyor. Yasushi Akimoto’nun kitabından beyazperdeye uyarlanan Almanya/Japonya yapımı film, ölecekleri ana ilişkin korkunç cep telefonu mesajları alan bir grup insanın yaşadığı dehşet verici anları işliyor.



Müzikal dram “SOKAK DANSI (STEP UP 2: THE STREETS)” seyirci karşısına çıkıyor. John Chu’nun yönettiği; Will Kemp, Briana Evigan, Cate Blanchett’ın baş rolünü üstlendiği gençlik filmi, seçkin öğrencilerin öğrenim gördüğü Maryland Sanat Okulu’na yeni giren isyankar ruhlu Andie’nin okuldakilerle beraber rüyası olan sokak dansı yarışmasına katılmasının hikayesi.



27. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “Altın Lale” için yarışan “LÜTFEN BAŞA SARIN (BE KIND REWIND)” seyirciyle buluştu. Yönetmenliğini sıradışı filmlerin sıradışı yönetmeni Michel Gondry’nin üstlendiği filmde, Danny Glover , Jack Black, Mia Farrow ve Mos Def rol alıyor. Senaryosunu Michel Gondry’nin yazdığı film, “manyetik gücüyle” kaset kiraladığı mağazadaki kasetleri silen, daha sonra onların kopyalarını çekince bu konudaki tuhaf yeteneği fark edilen bir adamın komik macerası.



Terry George’un yönettiği ve Joaquin Phoenix, Jennifer Connelly, Mark Ruffalo ile Mira Sorvino’nun oynadığı “KESİŞEN YOLLAR (RESERVATION ROAD)”, vizyona girdi. Ethan ve eşi Grace 10 yaşındaki oğulları Josh’un çello çaldığı resitaline katılırlar. Aynı saatlerde başka bir baba - oğul olan Dwight Arno ve Lucas bir basketbol maçından dönmektedirler. Resitalden sonra evin yolunu tutan aile, Reservation Road üzerindeki bir benzin istasyonunda durur. Bu benzin istasyonunda Learner ve Arno ailelerinin yolları kesişecek, yaşanan bir kaza tüm hayatlarını değiştirecektir.



Kent Alterman’ın yönettiği ve Will Ferrel, Woody Harrelson, Maura Tierney ile Andre Benjamin’in oynadığı “ÇAYLAK PROFESYONEL (SEMİ PRO)” , seyirciyle buluştu. Film, basketbol takım arkadaşlarına destek olan Jackie’nin komediye dönüşen hikayesini anlatıyor...



“KARANLIĞIN GÖLGESİNDE (L’AGE DES TENEBRES - AGE OF IGNORANCE )” de gösterime girdi. Denys Arcand’ın yönettiği filmde Diane Kruger, Marc Labreche ve Caroline Neron rol alıyor. Kanada yapımı film, Jean Marc’ın ancak rüyalarında yaşattığı mucize yaşama sahip olma çabasını işliyor.



Manuel Pradal’ın yönettiği ve Harvey Keitel, Emmanuelle Beart, Norman Reedus ile Joe Grifasi’nin oynadığı “SUÇ (UN CRIME - A CRIME)”, beyazperdeye geldi. Filmde, karısının katilini arayan Vincent, katili bulmadan bir türlü komşusu Alice ile bir ilişki yaşayamayınca, kız arkadaşı da ona bir suçlu bulmaya karar verir...

0 yorum:

Yorum Gönder