8 Ağustos 2017 Salı

Bez Çantanın İnsan Geleceğine Etkisi

Cekingen | 16:04 | Yorum Yok


Günümüzde alışveriş, şüphesiz ki her kesim tarafından sevilerek yapılan bir iştir. Mutfak alışverişinden tutun giyim alışverişine kadar bu aktivitenin her türlüsü son derece keyiflidir. Çoğu zaman insanlar stres atmak için bile alışverişe çıkarlar. Ancak alışveriş yaparken de dikkat edilmesi gereken pek çok şey vardır. Bunların başında kullanılan poşet ve çantaların içindeki materyallere dikkat etmek gelmektedir.

Alışverişlerde plastik poşetlerin ne kadar yaygın olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Yiyecekten kıyafete kadar pek çok ürün bu poşetler ile müşteriye sunulmakta ve büyük bir kolaylık sağlandığı düşünülmektedir. Kolaylık sağlandığı her ne kadar doğru olsa da bu işin son derece tehlikeli olduğuna değinmekte fayda var. Zira plastik ürünler insan sağlığı için oldukça zararlı. Bunun yanı sıra doğada yaşayan canlılar da en az insanlar kadar tehlike altında.

Çözüm bez çanta!

Bez çanta, pamuktan üretilen bir üründür. Ham maddesi açısından son derece sağlıklı olan bu ürün anti bakteriyel özellik taşırken aynı zamanda doğada tamamen ve kısa bir süre içerisinde yok olma özelliğine de sahip durumda. Aynı zamanda bez çantaların geri dönüşümü de son derece kolay ve bu da insan geleceği için büyük bir avantaj olarak nitelendirilebilir.

Plastik poşetlerin aksine tek kullanımlık olmayan bez çantalar kullanım şekline, dış görüntüsüne ve dikiş kalitesine bağlı olarak oldukça uzun bir süre kullanılabilmektedir. Tamamen doğa dostu olan bu ürünler zaman zaman baskılı çeşitleri ile de karşımıza çıkabilmektedir ancak bu baskıların da tamamen doğa dostu olduğunu eklemek gerek. Zira üreticiler bez çantalar üzerine bastıkları şekil ya da desenleri insan sağlığını tehdit etmeyen tekstil boyaları, geleneksel kök boyaları ya da su bazlı boyalar ile yapmaktadır.

Plastik ürünlerin bir diğer özelliği olan dayanıksızlığı da bir kenara itmeyi başaran bez çantalar uzun bir süre rahat kullanım sağlamakta ve alışverişlerin vazgeçilmez unsuru haline gelmektedir. Yani bez çantaların hem kullanışlı hem de doğa ve insan dostu olduğunu inkar etmek mümkün olmayacaktır.

Bez çantalar ile insan geleceği garanti altında!

Bez çantaların hünerlerinden yeterince bahsettik. Tüm bunların sonucunda bu ürünlerin insan geleceğine de büyük bir artı sağlayacağını görmek mümkün. Plastik ürünlerin doğada yüzlerce ve hatta binlerce yıl çözünemeyeceğini göz önünde bulundurduğumuzda insan sağlığına ve geleceğine olan zararları da tahmin edebiliriz.

Ancak plastiklerin aksine bez çantalar doğada oldukça kolay bir şekilde çözünebildiği için insan sağlığını ve geleceğini tehdit etmez. Aksine bez çantalar insanlar ve diğer canlılar için daha yaşanabilir alanlar yaratır.

Günümüzde bez çanta üretiminde söz sahibi olan pek çok firma mevcuttur ancak bunlar arasında en göze çarpan şüphesiz ki Netpak olacaktır. Dünyanın ve insanlığın geleceğini düşünerek hareket eden Netpak, plastiğe karşı savaş açarak bez çanta kullanımını yaygın hale getirmeyi amaçlamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder