23 Haziran 2016 Perşembe

Tarihin ve Eğlencenin Vücut Bulduğu Şehir: Barselona

Cekingen | 09:10 | Yorum Yok


Birçok insan kültürel ve sanatsal bir gezi için modern mimarilerin bulunduğu ülkeleri seçerken, birçoğu da doğayla iç içe bir tatil geçirmek için farklı seçenekler arayışında. Doğru bir tatil seçimi için gideceğiniz şehrin özellikleri, gece hayatı, turistik mekanları gibi birçok soru işaretinin cevaplanması gerekiyor. Cazibeli bir bölge ve hesaplı bir tatil için alternatif olarak çok sayıda ülke ve şehir bulunmakta. Bu sebeple, nereye gideceğine henüz karar verememiş ve daha önce hiç görmemiş olanlar için her bölgesi ile farklı kesimleri hitap eden Barselona’yı tatil planınıza muhakkak eklemenizi öneririm.

Katalonya’nın başkenti ve İspanya’nın ikinci büyük şehri olan Barselona, Akdeniz iklimine sahip olduğu için hem yaz hem de kış dönemlerinde gezip görebileceğiniz şehirlerdendir. Boğa güreşleri ve mimarisi ile ünlü şehirde birçok turistik mekan bulunuyor ve bu özelliği ile de Avrupa'nın en önemli şehirlerinden bir tanesidir.
Picasso Müzesi, Nou Camp Stadı, Joan Miro Müzesi, Mont Juic Kalesi, Katalan Arkeoloji Müzesi, Katalan Ulusal Sanat Müzesi, Casa Mila, Casa Battlo ve Salvador Dali Müzesi şehrin en ünlü yapılarındandır. Modern mimarisi ile göz dolduran yapılar, modern sanat akımına yön veren mimar Gaudi'nin eserlerinden.
Barcelona'da gezip görebileceğiniz birçok cadde ve meydan da bulunuyor: Barri Gotic Semti, La Rambla Caddesi, Güell Parkı, Poble Espanyol, Katalunya Meydanı ve Mont Juic Tepesi de sık sık ziyaret edilen turistik yerler arasındadır.
Sanatsal ve kültürel bir tatil isteyenler için güzel bir adres olan Barselona, deniz tatili isteyenler için de doğru bir tercih olacaktır. Kumsalda güneşlenmek ve berrak suların keyfini çıkarmak isteyenlere Barcelonate bölgesini ziyaret etmelerini öneririm.
Akdeniz Mutfağı ile benzerliği bilinen Katalan Mutfağı’nın zengin ve lezzetli yemekleri de Barselona, birçok kişinin tercih ettiği şehirlerdendir. Ayrıca her gece düzenlenen farklı paritler sayesinde sabahlara kadar eğlencenin dibine vurabilirsiniz.
Hala tatil planı yapmayanlara Barselona hakkında bilgi vermeye çalıştım. Türk Hava Yolları’nın seferleri ile 3,5 saatlik bir yolculuk ile şehre ulaşmış olacaksınız. Haydi o zaman ne duruyorsunuz? Barselona’ya yolculuk var.

0 yorum:

Yorum Gönder