30 Haziran 2016 Perşembe

Puan Hesaplamada Kolaylık

Cekingen | 19:37 | Yorum Yok
Teog, yani uzun adıyla Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi, bilindiği üzere 2013 yılından itibaren 8. sınıf öğrencilerinin hayatına damgasını vurmuş durumda. Gerek öğrenciler, gerekse velileri yıl içinde yapılan Teog sınavlarına odaklı yaşıyorlar desek abartmış olmayız. Zira bu sınavlar onların bundan sonraki lise eğitimlerini ve okul seçimlerini direk etkiliyor.

Teog sınavları toplam 12 merkezi ortak sınavdan oluşuyor. Bu sınavların 6’sı 1. dönem, 6’sı da 2. dönem yapılıyor. Sınavlar hafta içi 2 günü kapsıyor ve günde 3’er dersten sınav yapılıyor. Sorular sınav öncesinde işlenen konulardan çıkıyor. Her ortak sınavda çoktan seçmeli 20 soru soruluyor ve yanlışlar doğruları götürmüyor. Her öğrenci kendi okulunda sınava giriyor. Tıpkı okulda girmiş olduğumuz yazılılar gibi, her ortak sınav 100 üzerinden puanlandırılıyor. Her soru, 5 puan değerinde sayılıyor. “Merkezi Ortak Sınav Puanı” 700 üzerinden, “Yerleştirmeye Esas Puan” ise 500 üzerinden hesaplanıyor. Yerleştirmeye Esas Puan’ın %30’unu 6., 7. ve 8. sınıf ortalamaları, %70’ini ise merkezi ortak sınav puanı belirliyor. Bütün bu rakamlar ve puan hesaplamaları bir 8. sınıf velisi olarak benim kafamı karıştırdığı gibi eminim tüm veli ve öğrencileri de şaşırtıyor. Bu kritik hesaplamaların çocuklarımızın geleceğine büyük ölçüde etki edeceği düşünüldüğünde böyle hissetmek de kaçınılmaz oluyor elbette. Bu konuda, internet eğitim portalı “Okulistik” bizim imdadımıza yetişti diyebilirim. İlköğretimdeki çocuklarımıza internet üzerinden eğitim ve öğretim sağlamak amacıyla hizmet veren bu sisteme biz zaten birkaç yıldır üyeyiz. Çocuğu üye olan velilerin ücretsiz üye olabildiği bu portal, her sınıf bazında, her derste ve her konuda “öğren-eğlen-başar” sloganıyla yola çıkarak öğrencilerin ihtiyaç duyduğu, eksik konularını zevkle tamamlayabildiği iyi bir yardımcı gerçekten. Velilerin ve öğretmenlerin de öğrencilerinin durumunu buradan kolayca takip edebilmesi de cabası. Okulistik’te teog puan hesaplama çok kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleşiyor.


Doğru ve yanlış sayılarınızı tablodaki yerlere girdiğinizde net sayınız ve “güncelle”ye tıkladığınızda ise teog puanınız hesaplanıp önünüze geliyor. Size de yıl boyunca büyük emekler vermiş olan çocuklarınızın haklı başarısıyla gurur duymak kalıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder