4 Aralık 2013 Çarşamba

İnternetten Baz İstasyonu Ölçümü

Cekingen | 14:19 | Yorum Yok




Ülkemizde kurulan bütün baz istasyonlarına BTK müdürlükleri tarafından güvenlik sertifikası düzenlenmekte olup, güvenlik sertifikası düzenlenen baz istasyonlarının elektromanyetik alan ölçümleri de BTK tarafından anında saptanıyormuş..

Kurum Kamuoyunu baz istasyonlarının ölçüm değerleri ve uluslararası kuruluşlarca belirlenen referans limit değerler hakkında bilgilendirmek ve baz istasyonlarının izinsiz kurulduğu yönündeki yanlış bilgilenmeden kaynaklanan olumsuz tepkileri gidermek amacıyla tüm baz istasyonlarına ait ölçüm değerlerinin kamuoyuna açılması kararlaştırılmış..

Bu kapsamda, Kurumca hayata geçirilen yeni hizmet ile tüketiciler e-devlet aracılığıyla, sistemde beliren harita üzerinden e-devlet sitesinde kayıtlı adreslerindeki veya kendi belirledikleri herhangi bir alandaki en yakın baz istasyonuna ait en yüksek elektromanyetik alan ölçüm değerlerine ulaşabilmeleri imkanı getirilmiş . Aynı zamanda söz konusu hizmet ile elde edilen ölçüm değerinin, ülkemizdeki ve uluslararası kuruluşlarca kabul edilen referans limit değerlerle karşılaştırılmalı bilgilerini edinmek de mümkün..

Bununla birlikte, anılan hizmet, seçilen noktanın yaklaşık 1080 metre etrafındaki baz istasyonlarının taramakta olup, harita üzerinde seçilen noktaya en yakın baz istasyonunun, seçilen noktaya uzaklığı ve güvenlik mesafesi bilgilerine de erişebilme imkanı getirilmiş..

Bu Hizmetten Faydalanmak İçin Lütfen BURAYA tıklayın...

0 yorum:

Yorum Gönder