12 Eylül 2013 Perşembe

Girişimci Kobiler

Cekingen | 17:07 | Yorum Yok

Üretim ve hizmet sektörlerinde çeşitli alanlarda kar amacı güderek ve risk alarak, ortaya sermaye koyan girişimcilerin kurduğu kobi adı verilen işletmeler ekonomide önemli yere sahiptir. Tüm üretim ve hizmet sektörlerini içine alan kobiler, ekonomi için gerekli ve payı çok önemli olan girişimcilik örnekleridir.

Kobiler için en önemli sorunlardan biri finansman desteğidir. Bir projeyi hayat geçirdikten sonra ülkemizin zorlu ekonomik şartlarında başarılı olabilmek ve hayatta kalabilmek oldukça güç olmaktadır.

Ancak ülkemizde son yıllarda girişimcilere önemli destekler sağlandığını da gözardı etmemek gerekli. Devlet desteği henüz yeterli seviyede olmasa da özel sektörden de, üniversitelerden de girişimcilere önemli destekler verilmekte. Bankalar kobilere yönelik bankacılık faaliyetleri yürütmekte, özel krediler vermekte. Bu destekler sayesinde bugün pek çok girişim başarıya ulaşmış ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya başlamıştır. Kobiler ekonomiye olduğu kadar istihdam sorununa da katkı sağlamaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder