11 Nisan 2019 Perşembe

DASK Nedir? Güncel DASK Fiyatları

Cekingen | 06:00 | Yorum Yok



17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara depremi, ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştı. Bu büyük felaketin ardından gündeme gelen ve yaptırılması zorunlu olan sigorta genel olarak DASK olarak adlandırılıyor. Zorunlu deprem sigortası, deprem riskinin gerçekleşmesi durumunda doğabilecek zararları karşılayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta depremden sonra meydana gelebilecek infilak, yer kayması, tsunami gibi felaketlerin neden olabileceği zararları da kapsıyor.

DASK Binaların Hangi Bölümlerini Kapsar?

Zorunlu deprem sigortası binaların hemen her bölümünü teminat altına alıyor. Genel olarak şu şekilde bir sıralama yapabiliriz:

o Temeller ve ana duvarlar
o Bağımsız bölümleri ayıran duvarlar
o Bahçe ve istinat duvarları
o Tavan ve tabanlar
o Merdiven, asansör ve sahanlıklar
o Koridor, çatılar ve bacalar

DASK Teminatları Dışında Kalan Durumlar 

Elbette bu sigorta bazı teminatları içeriyor. Deprem sonrasında meydana gelebilecek her durumu kapsamıyor. DASK teminatları dışında kalan durumları da şu şekilde sıralayalım:
o Enkaz kaldırma gideri
o Kar kaybının olması ve işin durması
o Kira gelirinin kesilmesi
o Alternatif ikamet masrafı ve işyeri masrafı
o Her türlü taşınır mal, eşya ve benzerlerinin masrafları
o Tüm bedeni zararlar ve vefat masrafları
o Manevi tazminat talepleri
Tüm bunlarla birlikte depremden bağımsız olarak, binanın kendi yapısı nedeniyle oluşan zararlar da teminat kapsamında bulunmaz.

2019 Güncel DASK Fiyatları 

Güncellenen dask fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için Generali Sigorta internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Sitede bu sigortanın teminatları ve ek teminatların neler olabileceği gibi herkesi çok yakından ilgilendiren konularda detaylı bilgi yer alıyor. Aynı zamanda DASK yaptırmadan önce mutlaka bilmeniz gereken bazı hususlar da var. Daha bilinçli bir şekilde sigorta yaptırmak için bu bilgilere de mutlaka Generali internet sitesinden göz atmanızı tavsiye ederiz. Generali internet sitesi teminat limitleri konusunda da en güncel bilgilere kolayca ulaşabileceğiniz bir platformdur. Sigortanın yenilenmesi durumunda indirim olup olmadığı gibi konularda daha fazla bilgi almanız, sigorta işleminizi yapıya en uygun şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder