15 Şubat 2017 Çarşamba

Ofis Mobilyalarının Üretkenliğe Etkisi

Cekingen | 14:03 | Yorum Yok

Mobilyalar ve koltuklar hemen hemen her yerde ihtiyaç duyduğumuz malzemelerdir. Evlerimizde odalarımızın her köşesinde bir mobilyaya veya koltuğa rastlamak mümkündür. Aynı şekilde bürolarda, çalışma yerlerinde veya ofislerde de mobilya ve sandalye kullanılması muhtemeldir. Nasıl evinizi kendi zevkinize ve kendinizi nasıl mutlu hissedecekseniz ona uygun bir tarzda döşemeye özen gösteriyorsanız ofisiniz veya çalışma ortamınız içinde bu durum geçerlidir. Ofis mobilyaları ve koltukları kendinizi rahat hissedebileceğiniz tarzda ve renkte olmalıdır. Genel anlamda ofis ortamları çalışanlar için sıkıcı, resmi ve stres dolu bir ortam olarak görülmektedir. Özellikle baskı altında çalışan ofis elemanları günün ortalarına yaklaşırken bitkin ve yorgun bir hale gelmektedirler. Ofis çalışanlarının günün ortalarına doğru yorulmaları, günün diğer yarısında tempolarının düşmesine buda işten elde edilen verimliliğinde azalmasına sebep olmaktadır.
Hem ofis ortamını daha sevilebilir bir hale getirmek için hem de çalışanların daha dinç ve motive olmuş bir şekilde işlerine yoğunlaşmalarını sağlamak için ofis dizaynına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunun için tercih edeceğiniz ofis mobilyaları ve koltukların genel anlamda göz zevkine hitap etmesi gerekmektedir. Ofis ortamlarında bulunan sıkıcı mobilyalar çalışanların iş üzerinde ki yaratıcılığını yok etmektedir. Ne kadar çok canlı renk tercih edilirse çalışanlar da işe o kadar çok motive olmuş olurlar. Ofis mobilyaları seçiminde dikkat edilmesi gereken en birinci nokta, tam olarak ne istenildiğinin bilinmesidir. Aynı zamanda ofis için en uygun ve kullanışlı ürünlerin önceden belirlenmesi gerekmektedir. Ofis mobilyalarının içine giren malzemeler, ofis koltukları, ofis sehpaları, ofis masaları, ofis dolapları, yönetici koltukları, ofis sandalyeleridir.
Doğru seçilmiş ofis mobilyaları ve koltukları çalışanların daha verimli bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Ofiste çalışırken sürekli kullanılacak koltuklar seçilirken yaz ve kış mevsimleri göz önünde bulundurulmalıdır. Çalışma koltuklarını seçerken mevsimsel özelliklere dikkat edilmesinin sebebi, uzun süre hareketsiz şekilde çalışma sonucu çalışanların üşümesi veya terlemesidir. Ofis için seçilecek koltuk ne çok yumuşak ne de çok sert bir yapıda olmalıdır. Tekerlekli ofis sandalyeleri ofis çalışanları için en ideal üründür. Tercih edilecek sandalyenin arkasında hareket edebilir aparat bulunmalıdır. Son zamanlarda ofislerde fileli ofis sandalyeleri tercih edilmektedir. Ofislerde fileli ofis sandalyelerinin daha çok tercih edilmesinin sebebi hem sandalyenin yapısı gereği hava alabilir bir yapıda olması hem de sandalyenin sırtının çalışan bireylerin sırtlarını tam olarak kavrayacak bir yapıda olmasıdır. Ofis masaları tercih edilirken masanın sağlam ve ağır olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ofis masasının ağır olması, masanın sabit durması ve çalışanın daha rahat hareket etmesini sağlamak için tercih edilmelidir. Ofis çalışanları için dolap alırken, çalışanların rahat bir şekilde ulaşabilecekleri boyutlarda ve günlük hayatlarında da sıkıntı yaşamadan kullanabilecekleri dolapları tercih etmeniz gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder