6 Ekim 2015 Salı

Artık Sinemaya Gitmek Çok Daha Hesaplı!

Cekingen | 10:51 | Yorum Yok


Havaların soğumasıyla birlikte, sinemaya veya tiyatroya gitmek, hafta sonu yapılacaklar listesinin en başında gelmeye başlar. Sanırım bu düşünce film şirketlerinin de aklının bir köşesinde duruyor olmalı ki vizyonun en sağlam filmleri hep sonbahar ve kış aylarına denk gelir.
Malum geçen hafta havaların aniden soğuması sonucunda biz de kendimizi bir anda sinema gişesinde bulduk. 10-11 Mayıs 1996 tarihinde Everest’te meydana gelen ve 8 dağcının ölümü ile sonuçlanan facianın beyaz perdeye aktarıldığı Everest filminin iyi bir seçim olacağını düşündük. Dünyanın en zor coğrafyalarından ve en sert iklimlerinden birinde yaşanan bir trajediyi canlandırmanın zorluğunu göz önünde bulundurursak, kullandıkları 3D teknoloji sayesinde, filmin izleyiciyi görseliyle yakaladığını ve Everest’te olma duygusunu izleyiciye aktarabildiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle drone teknolojisi sayesinde havadan ve uzaktan geniş plan yapılan çekimlerin tadı damağınızda kalacaktır. Şüphesiz, her Hollywood filminde olduğu gibi bu filmde de abartılı sahneler yok değil. Ancak bir bütün olarak baktığımızda bu kadar güzel kurgulanmış bir filmde bu detaylar çok da rahatsız etmiyor.
2015-2016 sonbahar-kış sinema sezonuna bu filmle başlangıç yaptığım için gayet memnun oldum. Aslında vizyonda bizi memnun edecek başka sinema filmleri de var. Halalar böyle serin serin giderken hafta sonunuzu bu şekilde değerlendirmek size iyi gelebilir.
Özellikle son yıllarda sinema bilet fiyatları insanı hesap yapacak duruma getirecek kadar yükseldi, hele hele 3D film bilet fiyatları bir hayli yüksek. Ancak sinema filmi izlemek sizin için bir keyifse ve bu keyfinizin bilet fiyatları sebebiyle bölünmesini istemiyorsanız sinema ve tiyatro harcamalarına %50 indirim kazanabileceğiniz kredi kartı fırsatlarını değerlendirmenizi öneririm.

0 yorum:

Yorum Gönder