27 Mart 2014 Perşembe

Ankara Antlaşması ile İngiltere

Cekingen | 22:40 | Yorum Yok

İngiltere’nin Türkiye’den göçmen aldığını biliyor muydunuz? Hem de çok kolay koşullarla. İngiltere göçmenlik programının ismi Ankara Antlaşması olarak geçiyor. Bu alanda danışmanlık hizmeti veren Yeni Bir Hayat yurtdışı yaşam merkezi genel müdürü Şevki Akaydın programın detaylarını şu şekilde açıklıyor.
Ankara Antlaşmasının kökleri 1963 yılında Gümrük Birliği çerçevesinde Türkiye ve İngiltere arasında imzalanan anlaşmaya dayanıyor. Bu anlaşma sayesinde Türk vatandaşları İngiltere’de kendilerine ait bir işyeri açma ve yerleşme haklarını elde ediyorlar. Şevki Akaydın anlaşmanın en önemli üç detayının kurulacak işin seçimi, sermayeniz ve İngilizce bilginiz olduğunu belirtiyor. Öncelikle orada açmayı düşündüğünüz işin sizin Türkiye’de kazandığınız iş deneyimine ve yapmış olduğunuz eğitime paralellik göstermesi gerekiyor. İkinci önemli unsur ise bu iş için ayıracağınız birikiminizin miktarı. Bu rakamın gerçekçi olması şart. Aksi halde başvurunuz kabul edilmiyor. Son olarak da işinizi rahatlıkla yürütecek, müşterilerinizle iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce bilmeniz gerekiyor. Bu üç alanda yeterliliğe sahipseniz sizde İngiltere’ye yerleşmek için başvuru yapabilirsiniz.
Eğer iş açacak tecrübe ve sermayeye sahipseniz ancak yeterli İngilizce bilginiz yoksa İngiltere’ye öncelikle dil eğitimi için gidebilirsiniz. İngiltere dil okulları alanında çok çeşitli fırsatlar sunan bir ülke. Yaklaşık 5-6 aylık bir dil eğitimi sonrasında Türkiye’ye dönerek Ankara Antlaşması başvurunuzu yapabilirsiniz.
Başvurunuzla ilgili her konuda Yeni Bir Hayat sizlere yardımcı oluyor. Şevki Akaydın İngiltere’ye Ankara Antlaşması aracılığı ile göçmen olarak gitmenin bir hak olduğunu ancak doğru başvuru yapılmadığı takdirde bu hakkın kullanılmayacağını belirtiyor. Başvurunuzun başarılı olması için bir yıllık iş planınızın, işinizle ilgili pazar araştırmalarının ve tüm finansal tabloların yer aldığı bir dosya hazırlanması gerekiyor. Yeni Bir Hayat dosyanızı hazırladıktan sonra siz İngiltere Elçiliğine dosyanızı veriyorsunuz. Onların karar vermesi ise yaklaşık bir ay kadar sürüyor. Başvuru ve karar aşamaları toplam olarak 3 ay kadar bir zaman alıyor.
Kuvvetli bir dosya ile başvuru yaptığınız takdirde sadece size değil, eşiniz ve çocuklarınıza da İngiltere’de yaşama izni veriliyor. Bu ailenizin de sizinle birlikte İngiltere’ye yerleşebileceği, eşinizin orada çalışabileceği, çocuklarınızın ise eğitimlerine İngiltere’de devam edebilecekleri demek oluyor. 5 yıl İngiltere’de yaşadıktan sonra ise İngiliz pasaportu sahibi olmaya hak kazanıyorsunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder