9 Nisan 2013 Salı

Seo Nedir ?

Cekingen | 17:02 | Yorum Yok

“Search Engine Optimization” kelimelerinin ilk harfleri kullanılarak bulunmuş bir kısaltma ismi olan SEO Türkçe de “Arama Motoru Optimizasyonu” olarak kullanmaktadır.Seo'nun temel amacı açılımı itibariyle arama motoru optimizasyonu yani arama motorlarında üst sıralarda listelenmektedir.Yani kısacası seo nedir sorusunun cevabı, bir web sitesinin arama motorunda ilk sıralarda yer alması için yapılan hummalı bir çalışmadır.
SEO dünyası karmaşık, ama çoğu insan kolayca temellerini anlayabilir.Seo da önemli olan özgün içerik alıntılara fazla yer vermemek ve google nin istediği şekilde web sitesinin kodlamasını yapmaktır.Ama asla tek başına yeterli değildir. Sitenizi daima canlı tutmak gerekir. Çünkü arama motorları devamlı güncellenen siteleri çok severler. Sitenizi oluşturduktan sonra bilgileri güncellemek aynı zamanda insanlara da sizin sitenize ne kadar önem verdiğinizi gösterecektir.Ayrıca bunun için sosyal medya , Toplist siteleri veya google reklamları ve diğer reklam şirketleri kullanılabilir. Bu sayede Seo çalışması sizlere yüksek boyutta ticari kazanç ve sektörde söz sahibi yapar.Sitenizin baştan sona Seo uyumlu hale getirilmesi,daha sonra Seo çalışmasının başarıya ulaştırılması ancak Seo uzmanı profesyonel bir ekip tarafından yapılır.Bir SEO ile çalışmayı düşünüyorsanız ne kadar çabuk harekete geçerseniz o kadar iyi olur. Ancak etik kuralları gözetmeyen bazı SEO’lar, saldırgan pazarlamacılık anlayışları ve arama sonuçlarını haksız biçimlerde kullanma girişimleri yüzünden tüm sektörü şüpheli duruma düşürmüştür.İşte dikkat edeceğiniz husus da budur. Arama motoru kurallarına aykırı uygulamalar, sitenizin arama motorlarındaki durumu üzerinde olumsuz etki edebilir ve hatta sitenizin dizinlerden kaldırılmasıyla sonuçlanabilir.
Seo yu iki şekilde değerlendirmemiz mümkündür;
1-Site içi seo işlemleri
Site içi seoda seo’nun sitenin arama motoru dostu olmasına dikkat edilmesi, anahtar kelimelere, açıklamalara, resimlere, yazıların düzgün bir biçimde eklenip eklenmediğine, içeriğin yaratıcılık düzeyine, kopya olup olmamasına, adult veya spam içerikleri bulundurmamasına dikkat edilmesi gerekir.
2-Site dışı seo işlemeri
Site dışı seoda en önemlisi değeri yüksek sitelerden backlink almaktır.Facebook, Twitter,Google Plus gibi popüler sosyal paylaşım sitelerinde Backlink almak, bu ağlarda paylaşım yapmak ve arama motorlarına kayıt olmak önemlidir.

Yani Seo her web sayfası veya kullanıcının soyal ağ profilleri olmak üzere arama motorlarında üst sıralara çıkması için uygulaması gereken bir yöntemdir.

0 yorum:

Yorum Gönder