19 Ocak 2013 Cumartesi

Akciğer Kanserinde Hücre Tedavisi

Cekingen | 11:18 | Yorum Yok


Akciğer kanseri hücre tedavisi, özellikle kemoterapinin bıraktığı yoğun izleri silmek adına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Akciğer kanseri ve tedavisi yıllardır bilim adamlarını meşgul eden en büyük sorulardan biri olmayı sürdürüyor.
Günümüzde akciğer kanseri tedavisinde en çok kullanılan yöntem kemoterapidir. Ancak ne yazık ki kemoterapi yan etkileri de olan bir tedavi yöntemidir. Kemaoterapinin yan etkileri olmasına rağmen, kanser tedavisinde hala en etkin çözüm olması doktorları endişeye düşürüyordu.
Aslen kemoterapi ilaç verilerek kanserli hücrelerin yakılması şeklinde uygulanan bir tedavidir. Ne var ki kemoterapi ilaçları o kadar güçlüdür ki, kanserli hücrenin yanında sağlıklı hücrelerin de etkilenmesine neden olurlar. Bu nedenle doktorlar yıllardır kansere son demek için en sağlıklı tedavi yöntemini bulmak için çalışıyorlar.
Kemoterapi yan etkileri arasında saç dökülmesi ve deride renk değişimleri en bilinen ve en çok tanık olunanlardır. Bunların yanında iç organlarda da belli değişimler olur. Bu etkileri en aza indirmek için akciğer kanserinde bir süredir hücre tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Hücre tedavi yöntemi, sadece kanserli hücrelerin tedavisini hedefler. Böylece sağlıklı hücrelerin yaşamasına olanak verilecektir. Ancak yine de uzmanlar tüm kanser tiplerinde olduğu gibi, akciğer kanserinde de hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın, hastanın iyileşmek istemesinin hala en büyük etken olduğu görüşünde birleşiyorlar.

0 yorum:

Yorum Gönder