16 Ağustos 2011 Salı

İçerik Hırsızlarına Uyarı ( tynt tracer)

Cekingen | 22:14 | 6 Yorum Yapılmış




Tynt tracer uygulamasını kullandığım ve memnun kaldığım için bu uygulamadan bihaber olan arkadaşlarıma bu uygulamadan haberdar etmek istedim.Bu uygulama sayesinde sitenizden metin kopyaladığını düşünen hırsız kopyaladığı metin ile birlikte farkında olmadan sizin bağlantınızı da kopyalar. Zaten güncel bir blogunuz varsa blogunuzu ziyaret eden mutlaka bir içerik hırsızı vardır.Hiç bir emek sarfetmeden konuları olduğu gibi kopyalayarak (ç)alıntı içerikle belli bir yere gelmeyi amaç edinmiş kişilere bir nebze de olsa uyarı niteliğinde olabilir.Burada şöyle bişey de var tabi.Dikkatli bir hırsız farkına varıp bağlantıyı silebilir ama bence o kadarda önemli değil.Bu uygulamadan yararlanmak için tek yapmanız gereken Tynt tracer 'a üye olup verilecek scripti web sitenizin “< /body >” tagından önce yapıştırmak.
Uygulama aşağıdaki videoda detaylı olarak anlatılmış.
Üyelik için sizi şuradan alayım.





6 yorum:

  1. yazıyı çalan kişi sitesine çaldığı metni eklerken, verilen link apaçık ortaya çıkıyor.. Yazıyı onaylamadan linki silmesi çok basit oluyor..

    denedim, ve işe yaramadığını gördüm..

    YanıtlaSil
  2. Bu gerçekten işe yarıyor.Bütün kopyalama olaylarını kayıt ediyor.Kopyalanan içerikleri ve resimleri size listeliyor.En çok ne kopyalandı ise size istatistik sunuyor.Sonuç olarak bana göre yararlı bir araç.

    YanıtlaSil
  3. mesele koplayanan içerik sayısı değil.. Önemli olan kopyalandıktan sonra yapılabilecekler.. Bu şey, sadece yazınızı kim kopyalamış, kaç tane yazını kopyalnmış gibi istatistik sunabilir.. Önemli olan, yazıyı kopyalayanı pişman etmek..

    Bu "şey" o konuda bir şey yapamıyor..

    YanıtlaSil
  4. Haklısın. Güzel bir konu başlığı ile pişman etmekde senin işin :)
    bu konudan da o vatandaşı mail yada yorum ile bilgilendirirsen utanır belki.

    YanıtlaSil
  5. yanlış anlama; bi şekilde paylaşım yapıyuorsun ve ben buna saygı duyuyorum..

    Dediğin şekilde zamanında çok iletişime geçtim.. Sonra anladım ki; hırsız olan adam yüzsüz olur ve iletişimden ve iyi sözden anlamaz..

    Aşağıda linki verilmiş makalelerimi okursan, bana hak verirsin..

    http://serkut.com/?p=1064

    http://serkut.com/?p=322

    YanıtlaSil
  6. Serkut,
    Bu script'in yararını hırsız linki zaten görür diyerek küçümsememek gerek. Çünkü sitelerimizden paragraf ya da metin kopyalan kişiler bunu bir forumda, kendisine ait olmayan bir blog'da yorum olarak ve özellikle de faccebok'ta paylaşarak.. Kaynağınızında yerini almasını sağlıyor.

    Eğer sistemi 1 hafta kullanıp raporlara baksaydın içeriklerin nerelere kopyalandığını kaç kopyalama yapıldığını görürdün...

    YanıtlaSil