21 Ocak 2010 Perşembe

Moğolistan 20 Bin Türk Erkeği İstiyor

Cekingen | 13:39 | 1 Yorum Yapılmış







Referans Gazetesinin web sayfasında gördüm,Haberde Moğolistan'dan önümüzdeki günlerde bir heyet geleceğini ve hızla azalan nüfusuna çözüm içinde 20 bin Türk erkeği istediğini yazıyor.Haberde Moğolistan hakkında bilgide verilmiş,Mesela Bir yanında Rusya, diğer yanında Çin. Orta Asya'da denize kıyısı olmayan, gözalabildiğine ovalardan, çayırlardan oluşan bir ülke. Yüzölçümü 1.5 milyon metrekare yani Türkiye'nin iki katı... Nüfusu ise sıkı durun, sadece ve sadece 3 milyon. Büyük Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın ülkesi.
Rusya'nın egemenliğinde geçen yıllar boyunca işi, gücü olmayan müslüman Moğol erkeklerinin büyük bölümü alkolün pençesine düşmüş. Moğolistan'da erkek nüfus azalıyor. 6 kadına bir erkek düşüyor. Erkek sayısının bu kadar az olması yüzünden başlık parası kadınlar için değil erkekler için isteniyor. 45 milyon hayvan, başlık parası için önemli bir kaynak.Moğol hükümeti giderek artan bu endişelerini gidermek için şimdi Türkiye ile farklı bir talepte bulunuyor. Türkiye'den 20 bin erkek istiyor.Moğolistan deyip geçmeyin. Ülkede madencilik, tarım ve turizm konusunda ciddi potansiyel var. Topraklar tertemiz, bakir bir doğaya sahip. Bu arada tarım dedik diye korkmayın nüfusun yüzde 51.2'si de şehirlerde yaşıyor. Ciddi bir şehirleşme var. Okuma yazma oranı da yüzde 95.
20 bin Türk erkeği nasıl seçilecek bilmem ama seçilenin başına talih kuşunun konacağı ortada.
Kaynak: Referans Gazetesi

1 yorum:

  1. Ne de olsa ata yurdumuz, bir kıyak geçerler herhalde :) Taliplisi de bol olur :D:D

    Din kardeşimiz Arapların Cahiliye dönemindeki ataları "4 hanım caizdir" buyurarak bu işe çözüm bulmuşlar, olmazsa "6 hanım caizdir" diye ferman çıkarsınlar :)))

    (Bu arada okuryazarlık Moğolistan'da %95, bizde %85.. Bizim tarım, madencilik ABD'nin, İsrail'in elinde; orası rahatsa soydaşlarımızın yanına mı göçsek, ne yapsak?... ;)

    YanıtlaSil