18 Temmuz 2009 Cumartesi

500 bin kişiye iş paketi uygulamada

Cekingen | 10:06 | Yorum Yok











120 bin kişiye geçici iş,
200 bin işsize mesleki eğitim, 100 bin gence de staj imkanı sunan istihdam paketi uygulamaya konuldu.Valilikler ve İŞKUR, iş alanlarıyla açılacak kurslar için çalışmalara başladı. İş sahibi olmanın tek şartı İŞKUR'a kayıtlı olmak .


Yaklaşık 500 bin kişiye iş kapısını aralayacak istihdam paketi için düğmeye basıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, bölgesel ve sektör esaslı teşvik ve istihdam paketinde uygulama safhasına geçildiğini açıkladı. Dinçer, istihdama yönelik, "Paket kapsamında, kısa süreli geçici istihdam sağlayan toplum yararına çalışma programları ile 120 bin işsize doğrudan istihdam olanağı sağlanacak. İŞKUR tarafından 200 bin işsize mesleki, 10 bin kişiye girişimcilik eğitimi verilecek. 100 bin genç stajyer olarak istihdam edilecek" dedi.

İLGİLENENLER TAKİP ETSİN

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Namık Ata da, il müdürlüklerine gerekli ödeneklerin tahsil edildiğini belirterek, kimi müdürlüklerde eğitimlerin başladığını söyledi. Ata, şunları kaydetti: "Valinin başkanlığındaki İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları, hangi konularda eğitim ve toplum yararına hizmetler verileceğini kararlaştıracak. Sonrasında İŞKUR'a kayıtlı işsizler arasından, bu çalışmalara dahil edilmek için insanlar çağrılacak. İşsizler kendileri de projelerdeki eğitimlere ya da işgücü taleplerine başvuru yapabilecek. Tek koşul, İŞKUR'a kayıtlı olmak."

KİMLER İŞE ALINACAK?

Yerel düzeyde gerçekleştirilecek projelerle ilgili çalıştırılacak kişileri, İl İstihdam Kurulları belirleyecek. Kurullar, İŞKUR'a kayıtlı kişiler arasından işe alacaklarını ya da eğitimlere çağıracakları kişileri belirleyecek. İŞKUR'a kayıtlı işsizler, İl İstihdam Kurulları'na kendileri de başvurabilecek. İşsizler, kurullardan ya da İŞKUR şube müdürlüklerinden projeleri takip edip, başvuru yapacak.

www.haber7.com

0 yorum:

Yorum Gönder