29 Haziran 2009 Pazartesi

2009 En iyi antivirüs programları

Cekingen | 15:44 | Yorum Yok










En iyi virüs programının hangisi olduğu hem kullanıcılar hem de uzmanlar tarafından yıllardır hararetli bir şekilde tartışılan konulardan biridir.
2009 Antivirüs raporuna göre en iyi 10 Antivirüs programı seçildi. Listenin tepesine güncelleme işlemi ise yalnızca saniyeler süren, yavaş çalışan sistemleri bile yormayen ve en sinsi 'düşmanlara' bile merhamet göstermeyen Bitdefender yerleşti. İşte en iyi 10 Antivirüs programı...


1.Hemen hemen tüm virüsleri tanımalı. Bunun için sürekli güncel olmalı.
2. İyi bir antivirüs programı keylogger (klavyeden girilen tuşları email yada başka yolla kötü niyetli insanlara yollayan programcıklar, tuş kaydedici), trojan (Bu tür program bir çeşit virüstür fakat sadece bilgisayarımıza zarar vermez, bilgisayarımıza başkalarının erişmesine, girmesine neden olurlar, casusluk yaparlar), adware (sağda solda reklam penceresi açılmasına neden olurlar, yine bilgi toplarlar istatistiksel veriler tutarlar) gibi zararlı programları tanımalıdır.
3. İyi bir antivirüs programı bilgisayarı yormamalı; çok fazla işlemci kullanmamalı, ram de ve hardiskte fazla yer tutmamalıdır. Ayrıca tarama ne tanıma işlemini hızlı yapmalı.
4. Kendini otomatik olarak ve sık sık güncellemeli. Hatta her saat güncellemeli.
5. İyi bir antivirüs programı firewall’a (ateş duvarı, bilgisayarla internet arasındaki veri alışverişini kontrol eder, zararlı sitelere girişi engeller.
6. Zip, rar tipi sıkıştırılmış dosyaları tarayabilmeli.
7. İyi bir antivirüs programı microsoft excel, word yani office programlarına ve diğer makro kullanan (internet explorer gibi) programlarla entegre çalışabilmeli.
8. E-mail için spam koruması olmalı.
9. Veri tabanında kayıtlı olmayan fakat davranışından virüs olabilecek programları tanımalı.
10. Bulduğu zararlı dosyaları dikkatlice temizlemeli, çünkü bazı virüs programları bilgisayardan virüsü temizlerken önemli dosyaları da silebilmekte...





9-F-Secure Anti-Virus 2009

10-Trend Micro 2009


Not: Üstteki Antivirüs programları deneme sürümüdür.

kaynak

0 yorum:

Yorum Gönder