7 Eylül 2008 Pazar

En İyi Antivürüs Programları

Cekingen | 11:22 | Yorum Yok
AV-Test.org'un yaptığı bir araştırma sonucu çıkan sonuçlar gerçekten şaşırtıcı.Benim Yıllardır bilgisayarımı koruyan Kaspersky Listede çok aşağılarda.En İyi Antivirüs Listesini için yazının devamına bakın


AVK İsmini Duydunuz mu?(indirmek için yukarıdaki resime tıklamanız yeterli)Birçok kullanıcı tarafından bilinmeyen ama temelde Avast ve BitDefender tarama motorlarını kullanan AVK 2009, testte %99,8 zararlı yazılım ve virüs yakalama başarısını göstererek bütün diğer bilinen markaları geride bıraktı. Listede dikkat çeken bir değer olarak BitDefender 2009'un virüsler konusunda %97,6 yakalama başarısı gösterirken reklam amaçlı yazılımlar ve casuslarda %88 yakalama oranında kalmasıydı. Microsoft'un OneCare hizmetinin de değerlendirildiği çalışmada hem virüs hem de casus yazılımlarda %97'nin üzerinde yakalama başarısı olduğunu eklemeden geçmeyelim.
:: En iyiler listesini görmek için buraya tıklayın.
Bu arada ortalamalara göz kararı baktığımızda %97'nin üzeri başarılı diyebiliyoruz. Buradaki tabloya bakarak bütün karşılaştırmayı görebilirsiniz. Unutmayın, farkları aritmetik değil logaritmik olarak değerlendirmekte fayda var.Norton Kaç Defa Güncellendi?Testlerdeki ilginç bir noktayı daha aktaran AV-test.org, her ne kadar test ölçütleri arasında yer almasa da her bir yazılımın kendisini bir aylık test sürecinde kaç defa güncellediğini de kenara not etmiş. Bir ayda en fazla güncellenen yazılım ise Norton 2009'un beta sürümü olmuş. Norton bu süre içinde küçük güncelleme paketleriyle tam 6202 defa güncellenmiş.
:: Test sonuçlarında kimler sürpriz yapmış dersiniz?




Tüm liste için tıklayın

0 yorum:

Yorum Gönder