6 Mart 2013 Çarşamba

Blog Ruhunu Diriltme Harekatı #mim

Cekingen | 14:41 | 6 Yorum Yapılmış
Bu mim'i redakte arkadaşımın beni mimlemesi üzerine yazıyorum.

Eğer blogunuzda belirli bir konuda yazmayıp her telden çalıyorsanız zaman zaman böyle duraklamalar yaşanabiliyor.Birde buna iş yoğunluğu ve ailenize ayırmanız gereken zaman girince yazma potansiyeliniz ve araştırıp yazmanız zorlaşıyor.Aslında blog yazmak için kendini zorlamakta saçma sapan şeylerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.Zaman zaman bazı bloglarda rastlıyoruz.Konunun sırf yazmış olmak için yazıldığı belli. Nasıl yazmaya başlarız diye sorarsanız kendinizi zamana bırakıp içinizden yazma isteği geldiği   zaman  birşeyler paylaşmak çok daha doğru ve verimli olacaktır.

Blog dünyasında ve kişisel kayatınızda son 3 senede neler değişti ? Blog dünyası neden içine kapandı ve özgün, kişisel yazılar artık eskisi gibi yayınlanmıyor ?

Öncelikle  2 yıl önce kızımın hayatımıza girmesi  ve bir ev sahibi olmak özel kişisel hayatımdaki en büyük değişiklik diyebilirim..
Blog olarakta 3 yıl içerisinde farklı farklı  insanlarla tanışıp hiç yüzlerini görmeden güzel dostluklar kurdum.
Aslında  blog dünyası içine kapanmadı , günümüzde insanlar içine kapandığı için buda bloglara yansıyor haliyle.
Özgün yazan birçok blogcu var aslında.En azından benim takip ettiğim çok güzel paylaşımlarda bulunan ,kendi tecrübelerini , el emeklerini, becerilerini , aklınıza gelebilecek hertürlü kendine has paylaşımlarda bulunan arkadaşların azınsanmayacak kadar çok olduğunu düşünüyorum.

Diğerleride içerik hırsızları dediğimiz tamamen kopyala yapıştır yapan kesim.Ama ikinci kesim blog hayatında malesef çok kısa kalıyor.Çünkü verimlilik  sıfır olduğu için takipçi yada ziyaretçileride kalıcı olmuyor.Haliyle geldiği gibi gidiyor :)
Klavyeniz sağlam , yazan ellerinizin yorulmaması , yazma isteğinizin hiç bitmemesi ümidiyle :)

6 yorum:

  1. Umarım yazma ümidimiz hiç bitmez :) Mimi cevapladığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Mim için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. Ben de birçok blogu zevkle takip ediyorum. Yazmayı sevenler çok belli oluyor haklısın :)

    YanıtlaSil
  3. Bizde mim'e destek olalım bende çok soğudum yazasım gelmiyor eskiden o kopyala yapıştırcılardan biri olarak bu harekete sonuna kadar destek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Hicabi.Yazını(#mim) gördüm temanı beğendim :)

      Sil