15 Ekim 2012 Pazartesi

Blogger İzlediklerimi Farklı Hesaba Taşıma

Cekingen | 22:29 | 8 Yorum Yapılmış










Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığında anlatmaya çalıştım ancak yinede tam anlaşılmadığını düşünüyorum.Nasıl bir konu başlığı bulayım diye düşündüm ve bunu uygun buldum.
İsterseniz hemen konuya geçeyim.Diyelim blogger'a giriş için kullanıcı adınızı yani  email adresinizi değiştirdiniz ve izlediğiniz blogları da  yeni hesabınıza aktaracaksınız. Bunun için yapmanız gereken öncelikle Google Reader 'a giriş yapmak.
Daha sonraki aşamaları aşağıda resimlerle anlatmaya çalıştım,

1-) Google Reader 'a giriş yaptıktan sonra resimdeki gibi Reader ayarları kısmına tıklıyoruz.



2-) Reader ayarlarından sonra İçe Aktar/Dışa Aktar kısmına tıklıyoruz ve buradan Abonelikleriniz bölümünden indire tıklayıp aboneliklerimizi indiriyoruz yada Takip ettiğiniz kişilerin listesi kısmına tıklayıp Takip ettiğimiz kişilerin listesini indiriyoruz.


3-) Şimdi eski hesabımızda izleyicilerimizin yedeğini aldık.Sırada bunu yeni hesabımıza taşımaya geldi. Bunun için yeni hesabımızla  Google Reader 'a giriş yapıyoruz,daha sonra reader ayarlarına tıklıyoruz ve İçe Aktar/Dışa Aktar kısmına geliyoruz.Buradan Gözat 'a tıklıyoruz ve daha önce indirmiş olduğumuz yedeğimizi  (OPML) yüklüyoruz. Hepsi bu kadar.


8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bir arkadaşımızın istediği üzerine konuyu açtım.Belki bir çok kişi biliyor olabilir ama yinede bir kişiye bile yardımım dokunursa ne mutlu bana :)

      Sil
    2. İşte o arkadaş benim :) Canım yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yalnız bu kadar güzel anlatıma rağmen yapamadım :(. Aynen dediğiniz gibi yaptım ama yüklemek istediğim dosya açılmadı veya tanımadı (artık nasıl tanımlayacağımı bilemedim). Ama azmettim Allah`ın izniyle bu sorunuda çözerim. Biliyormusun bu blog vesilesiyle birçok şey öğrendim :)

      Canımsın tekrar teşekkürler :)

      Sil
  2. hocam çok teşekkür ederim iyiki paylaşmıssın gerçekten çok iyi oldu bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Yalçın.Kolay gelsin

      Sil
    2. hocam benim bi pagerank'la ilgili bi sorunum vardı ? blogu açalı bayaa oldu ama hala page değerim '0' neden olabilir ki aceba ?

      Sil
    3. Pagerank bende çözemedim.Bakıyorum 4 aylık sitelere bol keseden 3 veya 4 veriyor oysa ben 3 pr almak için 3 sene beklemişdim :)

      Sil
    4. sen 3pr almak için 3 sene beklemişsin hocam ben 1 sene oldu 1pr bile razıyım şu 0'dan kurtuluyum :(

      Sil