13 Ağustos 2011 Cumartesi

Çocukların saç kesimi

Cekingen | 13:42 | 1 Yorum Yapılmış














Önce sizi kocaman, mekanik bir cihazın üstüne koyuyorlar. Sonra bir plastikle vücudunuzu sarıyorlar ve su püskürterek sizi ıslatıyorlar. Ve asıl işkence başlıyor: Ellerinde makasla üstünüze doğru geliyorlar.
Saç kesimi için berbere gitmek küçük çocuklar için korku filmi izlemek kadar korku verici olabilir,çünkü Bazı küçük çocuklar saç kesilmesini, vücudun başka herhangi bir yerinin kesilmesi gibi algıyabilir.
Saç kesimlerini rahat geçirmek için bazı ipuçları topladım.

Saç kesimleri sırasında çocuğunuzu rahatlatmak ve saç kesiminin her ikiniz için de bir "travmaya" dönüşmesini önlemek için:

Özel olarak çocuklara hizmet veren bir salon bulun. Bazı özel çocuk berberlerinde lunaparklardakine benzer sevimli hayvan biçimindeki berber koltukları bulunur ve çocuklar sevilen çizgi filmleri izleyebilirler. Bu salonlardaki kuaförler de çocuklarla ilgilenme konusunda daha deneyimlidir.
Saç kestirmeye gitmeden önce berber salonunu çocuğunuzla beraber ziyaret ederek, çocuğunuzun orada kuaför koltuğunda oturan rahatlamış ve mutlu insanları görmesini sağlayın.
Kendiniz kuaföre giderken çocuğunuzu da yanınıza alarak oradaki görüntülere, ışıklara ve kokulara aşinalık kazanmasını sağlayın. Saç modeli seçmek için kuaför salonunda bulunan dergileri incelemesine izin verin.
Kuaför saatini belirlerken çocuğunuzun uyku ve yemek saatlerini dikkate alın. Çocuğunuzun en mutlu ve rahat olduğu zamanı belirleyerek, kuaför randevusunu bu zamana denk getirin.
Saçı önceden siz hazırlayın. Özellikle çocuğunuzun saçları çok uzun veya kıvırcıksa, kuaföre gitmeden önce saçlarını iyice tarayın.
Etrafı dolaşmak ve salon içerisinde rahatlamak için randevu zamanından birkaç dakika önce kuaför salonuna gidin.
Saç modeline salona gitmeden önce karar verin. Çocuğunuz uzun süre hareket etmeden oturamıyorsa kesimi hızlı ve kolay olan basit bir saç modelini tercih edin.
Çocuğunuz koltuğa oturduktan sonra, orada kalmasını sağlamanın en iyi yolu dikkatini dağıtmaktır. Bu amaçla yanınızda ilgisini çekecek birkaç küçük oyuncak bulundurun.
Kesim sırasında kucağınızda oturursa kendisini daha rahat hissedebilir.
"Yeni saç modelini" kutlamak için özel bir şey ısmarlama planı yapın. Bu, saç kesimi sonrasında gerçekleşmesi için bekleyebileceği bir şey olmasını sağlar.
Ne zaman "başka zaman" demeniz gerektiğini bilin. Çocuğunuz aşırı kıpır kıpırlığı veya ağlaması sona ermek bilmiyorsa saç kestirmekten vazgeçin ve başka bir zaman yeniden deneyin.
aahber.com

1 yorum: