16 Mayıs 2017 Salı

Kredi Kartı Kullanımının Hayatımıza Sağladığı Avantajlar

Cekingen | 23:06 | Yorum Yok
Ülkemizde kredi kartı kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Birçok hizmet sektöründe de kart kullanımı teşvik edilmekte. Çünkü kredi kartı ile birçok farklı işlemi kolay bir şekilde halledebiliyoruz. Banka işlemleri, fatura ödeme, online alışveriş, eğitim ödemeleri vs. kolayca halledebiliyorsunuz. Kredi kartları, üzerinizdeki çoğu yükü hafifletiyor. İsterseniz kredi kartlarının avantajlarına daha detaylı olarak göz atalım.

Kredi Kartı Kullanımının Faydaları
Kolaylık
Birçok işleminizi oturduğunuz yerden kredi kartınız ile gerçekleştirebilirsiniz. Banka şubelerine gitmenize ya da cebinizde nakit taşımanıza gerek yok.
Acil Durumlarda Kurtarıcı
Her zaman olmasa da acil durumlarınızda paraya sıkıştığınızda kredi kartınızdan nakit para çekebilir ve işinizi gecikmeden halledebilirsiniz.
Alışverişlerinizde Garanti
Herhangi bir siteden ya da mağazadan alışveriş yaptığınızda sıkıntı yaşadığınızda alışveriş yaptığınız kayıt altında olduğu için sıkıntı yaşamadan sorunlu ürünü/hizmeti iade edebilirsiniz.
Kampanyalardan Faydalanma
Birçok banka kredi kartı kullanımını artırmak için farklı alanlarda kampanyalar düzenler. Bu kampanyalar sayesinde indirimli alışverişler yapabilir, bonuslar kazanabilir ve kazandığınız bonuslar ile bedava alışveriş yapabilirsiniz.
Kredi Puanı Yükseltme
Eğer kredi kartı ekstrelerinizi geciktirmeden zamanında ödüyorsanız kredi puanınız artacağı için ileride banka kredisine ihtiyacınız olduğu zaman rahat bir şekilde kredi çekebileceksiniz.
Taksitlendirme İmkanı
Beyaz eşya, mobilya, elektronik eşya gibi fiyatları yüksek olan ürünleri uzun vadeli taksitler ile satın alabilir ve bütçenizi rahatlatabilirsiniz.
Otomatik Ödeme Talimatı
Kredi kartınız ile elektrik, su, internet ve doğalgaz gibi fatura ödemelerinizi kredi kartınıza otomatik ödeme talimatı verebilir, iki de bir fatura ödeme derdinden kurtulmuş olursunuz.
Kredi kartları yukarıda da belirttiğim gibi hayatımızı kolaylaştırıyor. Yine de kredi kartı kullanırken dikkatli olmakta fayda var. Ekstrelerinizi gününde ödemeye dikkat edin. Ayrıca kredi kartı seçerken size sunduğu özellikleri inceleyin. Kendi kullanımınıza uygun avantajları veren kredi kartlarını kullanmaya özen gösterin.

0 yorum:

Yorum Gönder