24 Nisan 2014 Perşembe

Tüm Uygulamaları İle Kargo Uçak Hizmeti

Cekingen | 09:13 | 1 Yorum Yapılmış

Küresel ticaret koşulları içinde gerçekleşen hızlı değişim ve gelişime uygun olarak lojistik sektörü de aynı hızla gelişim göstermekte. Lojistik sektörünün önemli bir kolu olan kargo taşımacılığının en gelişmiş hali ile kargo uçak hizmetleri, bireyler ve kurumların gönderi işlerini büyük ölçüde hızlandıran ve kolaylaştıran çözümler sunmakta.
Lojistik sektöründe taşımanın en hızlı biçimde gerçekleşmesini sağlama özelliğinin yanı sıra depolama maliyetlerini de önemli oranda azaltmakta olan hava yolu taşımacılığı, özellikle uluslar arası çalışan firmalar tarafından tercih edilmekte.
Türkiye Kargo Uçak Sektörü Gelişimi
Bireylerin ya da işletmelerin gereksinimlerini karşılamak amacıyla malların etkin ve verimli biçimde aktarımının planlaması ve kontrol etme sürecini de olan taşımacılık; karayolu, havayolu ve denizyolu gibi ulaştırma türlerinde çeşitli araçlar ile yapılması işlemidir. Kargo taşımacılığının en hızlı ve verimli biçimi olan havayolu taşımacılığı ise büyük tonajlı kargo taşımacılığında uygun maliyet avantajı ile birlikte depolama maliyetlerinde de çözüm sağlayan bir uygulamadır.
Türkiye’de uzun yıllar boyuna devlet havayolu işletmeleri tarafından yapılmakta olan uçak kargo taşımacılığı, 2003 yılında yapılan yasal düzenlemeler ile o tarihten itibaren özel sektöre açılmış durumda. Dünya genelinde gerçekleşmekte olan lojistiğin % 33 kadarı havayolu ile yapıldığı günümüzde, Türkiye sahip olduğu coğrafi konum ve sektörde faaliyet gösteren merkurcharter.com gibi güçlü firmalar nedeni ile dünya sıralamasında üst sıralarda yer almakta.
KAYNAK: http://www.merkurcharter.com/tr/kargo-ucak

1 yorum:

  1. Sipariş verdiğim ürün uçakla daha hızlı gidiyor buda dikkate alınacak bir özellik

    YanıtlaSil