5 Mart 2014 Çarşamba

KANADA GÖÇMENLİK

Cekingen | 12:28 | 1 Yorum Yapılmış
Kanada Göçmenlik Bakanlığı her yıl belirli sayıda göçmenlik başvurusunu kabul ediyor. Özellikle üniversite mezunu, iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilen, belirli bir süre iş tecrübesine sahip olan kişilerin başvuru da daha fazla şansı bulunuyor. Aslında Kanada göçmenlik başvurusu şansa dayalı bir sistem değil. Kanada, İngiltere ve Amerika göçmenlik başvurularında uzmanlık düzeyinde profesyonel bir danışmanlık hizmeti sunan Yeni Bir Hayat yurtdışı yaşam merkezi tarafından yapılan açıklama da göçmenlik başvurusu için aranılan özellikler ve süreç şu şekilde sıralanıyor. Bu şartları yerine getiren kişilerin başvuruları ise şans unsuruna dayanmayan bir değerlendirme sonucunda olumlu şekilde sonuçlanıyor.

İlk olarak Kanada göçmenlik bakanlığı tarafından her yıl Mayıs ayında açıklanan Kanada Göçmenlik Meslek Listesi içinde mezun olduğunuz bölümün yer alması gerekiyor. Mayıs 2013’te açıklanan liste de özellikle mühendislik ve sağlık alanındaki meslekler göze çarpıyordu. Yeni meslek grupları ise Mayıs 2014’de açıklanacak.
Şayet mezun olduğunuz bölüm bu meslek grupları için de bulunuyorsa ilk adımı başarı ile geçtiniz demektir. Bir sonraki adım ise bu meslek dalında iş tecrübenizin olması. Farklı bir alanda çalışıyorsanız başvuru yapamıyorsunuz. Mutlaka mezun olduğunuz alanda iş tecrübenizin olması gerekiyor.
Fransızca ve İngilizce ülkenin resmi iki dili. Yurtdışı dil okulları denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden birisi Kanada. Bu sebepten dolayı İngilizce ve Fransızca öğrenmek için her yıl binlerce öğrenci bu ülkeye gidiyor. Göçmenlik başvurusunda da İngilizce veya Fransızca bilgisi isteniyor. Bu iki dilden birisini iyi düzeyde biliyor olmanız olmazsa olmaz şartlardan birisi. Bunu da bir sınava girerek belgeliyorsunuz.
Göçmenlik başvurusunda bir diğer önemli kriter de yaşınız. Özellikle 35 yaşın altındaki kişiler daha avantajlı.
Kanada göçmenlik programı bir puanlama sistemine dayanıyor. Eğitim, yabancı dil, yaş, iş tecrübesi gibi farklı alanlardaki özelliklerinize göre bir puan alıyorsunuz. Başvuru yapabilmek için puanlarınızın toplamının 100 üzerinden en az 67 olması gerekiyor. Yeni Bir Hayat’ın verdiği bilgiye göre eğer 67 puana ulaşabiliyorsanız sizde Kanada’ya göçmen olarak gitmek için başvuru yapabiliyorsunuz. Objektif bir puanlama sistemi ile başvurular değerlendirildiği için başvurunuzun kabulu şansa bağlı değil. Eğer kurallara uygun bir şekilde doğru bir başvuru dosyası sunmuşsanız olumlu sonuç alıyorsunuz.
Başvurular Kanada’ya yapılıyor. Yani dosyanızı Ankara’daki Kanada Elçiliğine göndermiyorsunuz. Başvuruların karara bağlanması ortalama bir yıl kadar sürebiliyor. 3 yıl Kanada’da yaşadıktan sonra ise vatandaşlık hakkı elde ediyor ve Kanada pasaportuna sahip oluyorsunuz. Eğer sizde aileniz ve kendiniz için farklı bir gelecek hayali kuruyorsanız Yeni Bir Hayat Yurtdışı Yaşam Merkezi ile www.yenibirhayat.com.tr adresi üzerinden iletişime geçerek profesyonel bir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

1 yorum:

  1. Arkadaşım Kanada'da da Toronto şehrinde yaşıyor. Anlattığı kadarıyla hayat o kadar da iyi değilmiş orada. Bize buradan başka ülkeler süpermiş gibi geliyor ama yine ne varsa kendi ülkende var.

    YanıtlaSil