7 Şubat 2013 Perşembe

iOS 6 Cihazına Jailbreak Yapmak

Cekingen | 12:49 | 1 Yorum Yapılmış



Öncelikle Jailbreak hakkında biraz bilgi vereyim.Jailbreak,Apple'ın iOS İşletim Sistemi yüklü cihazlarına dayattığı kısıtlamalardan kurtulmak için uygulanan yöntemtir.Kimilerine göre güvenli, kimilerine göre güvensiz veya ios cihazınızı savunmasız bırakan bir sistem olan Jailbreak'in kelime anlamı hapishaneden kaçışdır.Örneğin Jailbreak sayesinde cihazınızda tema değişimi yapabilir, klavye rengini değiştirebilirsiniz. Yani kısaca  Jailbreak, özgürlüktür, kısıtlamaları aşmaktır.

iPhone 5 cihazınıza ya da iOS 6 ve üstü ile çalışan herhangi bir cihazınıza jailbreak yapmak için bekliyorsanız, beklediğiniz gün geldi. Evasi0n adı verilen yeni bir araç çıktı.
iOS cihaz kullananlar uzun  zamandır iOS 6.0 ve sonrasında gelen, iOS 6.0.1, 6.0.2 ve sonunda da iOS 6.1 için untethered jailbreak bekliyorlardı.Uzun bir beklemenin ardından iOS 6 ve üstü için ayrıca iPhone 5 için ilk olacak bir jailbreak yöntemi çıktı.

iOS 6 Cihazında Jailbreak Nasıl Yapılır?

Aslında bunu size uzun uzun resimlerle anlatmak isterdim ancak  bununla ilgili  tamindir çok güzel bir makale hazırlamış.Kafanızdaki iOS 6 Jailbreak nasıl yapılır sorusunun en güzel cevabını burada bulabilirsiniz.Bu yüzden sizi buraya yönlendireceğim ancak   şunu belirtmeden geçmeyeceğim,
Jailbreak işlemine başlamadan önce iOS cihazınızın güncel bir yedeğini alın. Bunu iTunes ya da iCloud aracılığıyla rahatlıkla yapabilirsiniz.Özellikle bunu yaptığınızdan emin olun ki beklenmedik bir sorunla karşılaşmanız durumda cihazı eski haline getirebilesiniz.

1 yorum:

  1. Bende geçenlerde bir abimizin telefonuna yaptım jailbreak oldukça faydalı... Tamda apple hapisanesinden kaçış oldu.Sınırsız ve ücretsiz uygulamalar özelleştirmeler jailbreak ile oluyor.Hiç bir güvenlik sorunu da olduğunu düşünmüyüorum.Eğer apple çok güzel işletim sistemi yapsaydı zaten bu kadar kolay kırılmazdı diye düşünüyorum.Bir de işleme başlamadan önce tüm arkadaşlar telefonların yedeklerini İtunes ile alsınlar ;) Yazı için teşşekkürler abi yine çok konuştum Allaha emanet ol ;)

    YanıtlaSil