2 Kasım 2009 Pazartesi

İnternette Yeni Trend MemlekettenGelsin.com

Cekingen | 12:16 | 1 Yorum Yapılmış








Anadolunun tarif edilmez tadları artık bir tık kadar yakınımızdaymış. Özellikle büyük şehirlerin tadsız kalabalığında memleketinin eşsiz tadlarından uzak olanlar için bulunmaz bir fırsat geliyormuş. Gaziantep’in baklavası, Maraş’ın dondurması, Kayseri’nin sucuğu, pastırması, Erzurum’un balı, Kars’ın peyniri, Hatay’ın künefesi ve onlarca yöreden seçilmiş yüzlerce eşsiz tad, sofralarınıza lezzet katacakmış. İnternet dünyasının son sürprizi olarak kabul edilen ve “Türkiye’nin En Lezzetli Sitesi” olarak tanımlanan MemlekettenGelsin.com daha şimdiden internetin en önemli siteleri arasında gösteriliyormuş.
Anadolulunun eşsiz mutfak kültür ile sofralarınıza lezzet katacak birçok meşhur ürünün satışını yapan site, yöresel ürünleri asıl üreticisinden tedarik ediyormuş. Sitede ürünler hakkında genel kültür bilgileri ve tedarikçi tarihçileri de müşterilerle paylaşılıyor. Site hakkındaki sorularımıza cevap veren şirket müdürü , ürünlerin 1 ile 3 iş günü içerisinde müşterilere teslim edildiğini ve ürünlerin en meşhur ve güvenilir tedarikçilerden temin edildiğini belirtiyormuş.Yöneticilerin amaçlarının en kaliteli ürünleri satmak olduğunu belirterek, sitelerindeki ürünlerin dışarıda satılan ürünlerden çok daha lezzetli olduğunu vurguluyormuş. Şirket yetkilisi, yeni sitelerinin ticari bir faaliyetin dışında aynı zamanda Anadolu’nun zengin mutfak kültürünün bir yansıması olarak kültürel bir işlevi olduğunu söylüyormuş.Yöneticiler müşteriler için de güzel bir haber verdi ve siteye her geçen gün yeni bir yöreden yeni bir lezzet eklendiğini Söylenmiş.. Siteden yapılan alışverişlerde havale veya kredi kartı tek çekim ödemelerinde %6 indirim uygulanması da bir başka avantajmış. Daha önce kendi imkânlarızla ürün aldığımızda çok daha pahalıya maloluyordu:)MemlekettenGelsin.com, yeni açılmış olmasına rağmen müşterilerin ilgisinden dolayı çok konuşulacağa benziyor .http://www.memlekettengelsin.com/ adresinde hizmet veren firmaya, (312) 419 4444 numarasından ulaşmak da mümkünmüş.

İşte MemlekettenGelsin. com’daki ürünlerden bir kaç örnek:



1- Pişirilmiş Künefe
Ürün Detayı : Künefe, kadayıf ve peynirden yapılan ve sıcak olarak servis edilen, Hatay yöremize ait bir tatlı çeşididir.

Anavatanı Hatay olan künefe, yöreye has tadıyla damaklarda yeretmiş bir tatlıdır. Künefenin birden fazla çeşidi olmasına rağmen genel yapılış yöntemi aynıdır.

İki katman kadayıf arasına tuzsuz özel bir cins peynir koyularak hafifçe pişirilir ve üzerine çok koyulaşmamış şeker şurubu katılır.


2_Erzurum Çiçek Balı
Ürün Detayı : Bitkilerden topladıkları nektar ve salgılardan bal yapan arıların 20 milyon yıldır bal ürettiği bilinmektedir. Balarılarından oluşan bir kolonide bir ana arı, on binlerce işçi arı ve yüzlerce erkek arı bulunur. Bunlar bir kovan içerisinde birlikte yaşarlar. Balarısı kolonisi tüm faaliyetlerini, kovan içerisinde, kendi vücudundan salgıladığı balmumu ile oluşturduğu peteklerde yürütür.

Nektar, genellikle çiçeklerden toplanan şeker, su ve bazı başka eser miktardaki maddeleri içeren ve arının bal kesesinde kovana taşıdığı sıvıdır. Bal, arıların çiçeklerden topladığı nektarın, kendi vücutlarından salgıladıkları bir takım enzimlerle işlenmesi sonucu, dayanıklı, yoğun ve yüksek besin değeri içeren bir gıda maddesine dönüştürülmesi ile elde edilir. 450 gr. bal elde etmek için, 17.000 arı ortalama 10 milyon çiçeği ziyaret etmek durumunda kalır.


3_Doğal Kuşburnu Marmelatı
Ürün Detayı : 100 gr. meyvede:2,55-6,18mg Vitamin A,1700mg Vitamin C, Vitamin B1 ,Vitamin B2 ve flavonitler içerir.C Vitamini kadar önemli olan ancak üzerinde durulmayan P Vitamini özelliği gösteren Plavonitler 1100mg/100gr oranında bulunurlar Kuşburnu en çok C Vitamininin diğer hiçbir meyvede olmadığı kadar yüksek oranda olmasıyla dikkat çekmiştir.Meyvesi lezzetli, tatlı ve mayhoştur.

Tatlılığını veren şekerler; bilhassa glikoz, ekşiliğini veren sitrik ve malik asit, kokusunu veren asetik asit, rengini veren karotenlerdir. Ayrıca Provitamin A kaynağı olan Karotenler de renk maddesi olarak 3,8mg/100gr gibi fazla oranda bulunur. Bu da gıda boyar madde olarak gıda endüstrisinde kullanılmasını sağlar.


4_Kuru Meyve Karışık Kasa
Ürün Detayı: Kayısı, incir, cezerye ve üzüm gibi meyveleri badem, antepfıstığı ve ceviz ile hazırlanan özel tanzim.

Anadolu’nun bu geleneksel lezzeti Hepsi ayrı ayrı benzersiz bir lezzet
karışımı.


5_Ankara Çifte Kavrulmuş Lokum
Ürün Detayı: Ankara lokumu, hindistan cevizli, fındıklı, çifte kavrulmuş, fıstıklı, güllü, damla sakızlı � ve de, günlük- olarak üretiliyor.

Ankara lokumu öteki lokumlara kıyasla, daha az tatlı ve çok hafif. Aşırı tatlı olmayışı nedeniyle, öbür lokum çeşitlerinden ayrılıyor ve daha geniş bir müşteri yelpazesine sahip.




6_Maraş Kesme Dondurma
Ürün Detayı: Tarifi adında gizli... Maraş kesme dondurma “çatal bıçakla yenen tek dondurma”dır. Bıçakla kesilir, çatalla yenir, neredeyse ısırılarak... Çabuk erimez, serttir ama sakız gibi esner ve yoğun kıvamıyla sanat eseridir.

Maraş yöresine özgü olan ağızda bıraktığı tat, damağa vereceği haz için çalışan ustanın, o mükemmel kıvama ulaşmak için gösterdiği sabra ve verdiği emeğe övgüdür!

K.Maraş’ta Yaşar Pastanesi’nde dondurma has kesme dondurma, özel dövme tekniği ile geleneksel yöntemle yapılır.


7_Çikolata Kaplı Pişmaniye
Ürün Detayı: Şeker ve sudan oluşan karışım İzmitin hamarat ustaları tarafından bir kazanda 165 dereceye kadar kaynatılır. Kaynamış şeker soğutma tezgahlarına dökülür. Şeker soğutma tezgâhlarında soğuyup yavaş yavaş macun halini alır. Macun halini almış şeker sonrasında sabır isteyen bir işleme tutulur şekeri demir bir çubuğa asarak uzata uzata yaptığı beyazlatma işleminden sonra şeker büyük bir sakıza benzer. Diğer yandan un ve yağdan oluşan ve bir kazanda 7-8 saat pişen özel hamur, pişmaniye’nin çekileceği büyük tepsiye belli bir miktar yayılır.

Halka haline getirilmiş ve hamur ile karıştırılmış şeker çekilerek açılmaya başlanır. Şeker, esnedikçe ve tepsi genişliğinde açıldıkça katlanıp tekrar açılır. Bu işlem, hamur kaybolana (hamurun şekere yedirilmesi) ve şeker tel tel ayrılana kadar (yaklaşık 15-20 dakika) sürer. Şeker tel tel ayrılıp hamur kaybolduktan sonra artık "pişmaniye" olmuştur. 2 usta tarafından karşılıklı çekilerek koparılan pişmaniye halkası, soğutma tezgâhlarına serilerek soğutulur. Çekilen pişmaniye’nin bir kısmı tel tel yemekten hoşlananlar için o şekilde paketlenirken, büyük bir kısmı sade, kakaolu ve şamfıstıklı olarak özel fincanlar ile top haline getirilir.



7_Erzincan Tulum Peyniri
Ürün Detayı: Yapımına beşinci-altıncı aylarda başlanan ,dokuzuncu aylarda biten, tamamen Erzincan’ın yüksek rakımlı,90-100 çeşit bitki zenginliğine sahip ,temiz ve serin yaylalarındaki buz gibi soğuk sulardan beslenen,beyaz koyundan (karaman koyun ) alınan sütten katkı maddesi kullanılmadan üretilmiştir. Peynir kalsiyum ve fosfor içeriği yönünden önemli bir gıdadır.

100 gr Erzincan tulum peyniri, günlük kalsiyum ihtiyacının % 30-40’ını, günlük fosfor ihtiyacının da % 12-20’sini karşılamaktadır. Peynirde, yağ oranına bağlı olarak değişen miktarlarda yağda çözünen vitaminler (A,D,E,K) bulunur. Peyniri vitamin yönünden önemli yapan, bileşimindeki B grubu vitaminlerdir; bunlar suda çözünen vitaminlerdir.

Ve daha birçok ürünün bulunduğu bu siteyi memleket hasreti çekenlere öneririm.Şimdiden afiyet olsun :) kaynak kana7haber.com

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Yöresel Ürünler satışı yapan online alışveriş platformumuza da ziyaret etmenizi ve değerli yorumlarını bekliyor olacağız.

    www.ipekyolupazari.com

    Tşkler

    YanıtlaSil