4 Aralık 2012 Salı

Uğur Böceği ve Harikaları (Slowmotion )

Cekingen | 16:00 | 4 Yorum Yapılmış

Bu böceğin uğuruna inanlardan biride bendim tabi küçükken :) Dileklerimi tam hatırlamıyorum ama çok dilek tutmuşumdur.Uçarsa dileğim kabul olacak uçmazsa olmayaktı. Eyyyy gidi günler :) İnternette uğur böceği ile ilgili araştırmalarımda bilmediğim özellikler olduğunu gördüm.Mesela çok İyi uçarlar, rahatsız edildiklerinde yere düşerler ve çok defa bacaklarını vücuda toplayarak ölü taklidi yaparlar. Kışı birçoğu bir arada ergin olarak geçirirler. İlkbaharda yumurtalarını yaprakların altına ya da kabukların yarıklarına bırakırlar. Larvaları yumuşak derili, çok defa renkli desenli, çok hareketlidir. Genellikle dört defa deri değiştirirler. Gelişme süreleri 30-60 gündür.
Şimdi Bu böceğin harikalarına bakalım.(Slowmotion )

4 yorum:

  1. Ya gerçekten muhteşem bir olay bu. Hikmetinden sual olunmaz diyorlar ya valla aynen öyle. Videoyu zevkle izledim. Küçükken eminim hepimiz senin dediklerini yapmışızdır abi. Bu anlamlı yazı için teşekkürler bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. Enescim ben teşekkür ederim kıymetli yorumlarını esirgemediğin için.İçimden geçenleri yazmaya çalıştım işte kısa ve öz :)

    YanıtlaSil
  3. Enes abinin dediği gibi hikmetinden sual olunmaz Yaratan ne güzel yaratmış bunun gibi doğada milyonlarca güzellik var ama insan oğlu yavaş yavaş hepsinin sonunu getiriyor.

    Bu güzel yazı için teşekkürler abi ellerine sağlık

    YanıtlaSil