31 Ağustos 2008 Pazar

randevu.tmo.gov.tr (Fındık Randevu )

Cekingen | 18:56 | 7 Yorum Yapılmış
Bu dönem yapılacak uygulama ile fındık üreticileri randevularını internet ortamında http://randevu.tmo.gov.tr adresi ile http://www.tmo.gov.tr adresinden “fındık-randevu” butonu tıklanarak alabilecekler.
Ayrıca Fındık alımlarına yönelik “Alo Fındık ”hattı kurulmuş 0 312 416 34 75–78 (4 Hat) nolu telefonlara başvuruda bulunabilirsiniz.

Ürün bedelleri, ürünün teslim tarihinden itibaren 25 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına tek seferde aktarılacak.
Randevu almak için tıklayınız

Randevu alma genel hususları için yazının devamına bakınız

· 2008/2009 alım döneminde Kurumumuza fındık satmak isteyen üreticilerin öncelikle randevu alması gerekmektedir. Randevu almayan üreticilerden alım yapılamayacaktır.
· Randevular internet üzerinden alınacaktır. Üreticilerimiz;
1. İnternet üzerinden “randevu.tmo.gov.tr” adresine girerek,
2. İnternet üzerinden “www.tmo.gov.tr “adresinden “fındık-randevu” butonunu tıklayarak,
3. Aşağıda isimleri açıklanan “TMO Randevu Merkezlerinden” herhangi birine müracaat ederek randevularını alınabilecektir.
· Üreticilerin, TMO Randevu Merkezlerinden randevu almak istemeleri halinde TC Kimlik Belgesi ile bu merkezlerden birine müracaat etmeleri yeterli olacaktır.
· 2008 yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilere randevu verilecektir. Üreticiler; kayıtlarını yenilemeli, kaydı olmayanlar da kayıt yaptırmalıdırlar. Buna rağmen 2008 yılı ÇKS kaydı olmayan üreticilerin mağdur olmaması için 2007 yılı ÇKS kayıtları da geçerli sayılacaktır.
· ÇKS bilgileri, internet üzerinden randevu alınması esnasında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi’nden on-line olarak alınmaktadır.
· Sistemde herhangi bir aksaklık olması durumunda randevular sadece aşağıda belirtilen randevu merkezlerinden ÇKS belgesi ibraz edilmesi halinde verilecektir.
· Randevu alma işlemi, 01 Eylül’de başlayacak, 31 Ekim 2008 tarihinde sona erecektir. Fındık alımına esas olacak alım tarihleri işyeri bazında belirlenecek olmasına rağmen genel olarak alımlara 02.09.2008 tarihinde başlanacak 28.02.2009 tarihinde bitecektir.
· ÇKS de belirtilen üretim miktarları göz önünde tutularak bir üretim bölgesi için;
. 2000 kg.’a kadar üretim yapanlar iki kez,
. 2000 kg’dan fazla üretim yapanlar üç kez randevu alabilecektir.
· Alınan randevularda belirtilen miktarların toplamı, ÇKS’ de belirtilen tahmini üretim miktarını geçemeyecektir.
· 100 kg. dan az ürün için randevu alınamayacaktır.
· Üreticiler, üretim yaptıkları ilçeyi kapsamayan alım noktaları için randevu alamayacaklardır.
· TMO Randevu Merkezlerinden, haftanın 6 günü (Pazar günü hariç) randevu alınabilecektir.
· Pazar günleri için randevu alınamayacaktır.

İNTERNET ÜZERİNDEN RANDEVU ALMA SİSTEMİ

· İnternet üzerinden “randevu.tmo.gov.tr” veya “ www.tmo.gov.tr“ adresinden “fındık-randevu” linkine girildiğinde öncelikle TC kimlik no ve vergi no sayfası gelecektir.
· ÇKS’ye kayıtlı olan üreticiler TC kimlik numaralarını, kurum veya şirketler ise vergi numaralarını boş kutulara girerek “GİRİŞ” butonunu tıklayacaklardır.
· Bu sitede yapılan işlemler kayıt altına alındığından başkaları adına yetkisiz yapılan işlemler kanuni takibata uğrayacaktır.
· “GİRİŞ” butonunu tıklanmasını müteakip gelen ikinci sayfada üretici kimlik ve ÇKS bilgileri bulunmaktadır. Burada bulunan telefon numarası, eski kayıtlı olan üreticiler için otomatik olarak gelmektedir. Telefon numarası karşısındaki kutunun boş olması veya yanlış telefon numarası olması halinde yeni telefon numarasının mutlaka girilmesi gerekmektedir. Telefon numarasını girmeyen üreticiler işleme devam edemeyeceklerdir.
· Üreticiler bu sayfadaki bilgilerin kendilerine ait olduğunu tasdik ediyor iseler “Onaylıyorum” tuşuna basarak devam edebileceklerdir. Aksi takdirde “İptal” tuşuna basarak sistemden çıkış yapacaklar ve en yakın Tarım İl Veya İlçe Müdürlüğüne başvurarak ÇKS bilgilerini güncellettireceklerdir.
· “Onaylıyorum” tuşuna basılması halinde açılan üçüncü sayfada varsa daha önce alınan randevular listelenecektir. Şayet daha önce randevu alınmamış ise liste boş gelecektir. Eğer hakkı varsa yeni randevu almak için “Yeni Randevu Al” butonu tıklanacaktır.
· Üreticinin yeni randevu hakkı yok ise “Randevu Limitine Ulaşıldı” ikazı gelecektir. Bu durumda herhangi bir randevu iptal edilmeli ya da “Sistemden çıkış” butonuna tıklanarak işleme son verilmelidir.
· “Yeni Randevu Al” butonunun tıklanması halinde açılan dördüncü sayfada üreticinin ürünü satabileceği alım noktaları ve satabileceği miktar gelecektir. Üretici alım noktasını seçecek ve satacağı ürün miktarını ”Ürün Miktarı” karşısındaki boş kutuya girecektir. Veri girişi tamamlanınca “Tarih Belirle” tuşuna basılarak devam edilecektir. Vazgeçmek için “Geri Dön” tuşuna basılacaktır.
· Her bir alım noktası için tanımlı olan maksimum ürün miktarı sistem tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır. Bu değerin üzerinde ürün satışı yapılamayacaktır. Randevu alınan ürün miktarının altında bir ürün teslim edilmesi durumunda eksik kalan miktar randevu hakkına eklenmeyecektir. Bu nedenle teslim edilebilecek ürün miktarı kadar randevu alınması gerekmektedir.
· “Tarih Belirle” tuşuna basılması halinde açılan beşinci sayfada sol tarafta görüntülenen takvim üzerinde yeşil olarak işaretli tarihlerin üzerine tıklayarak istenilen tarih seçilebilecektir. Seçili ay bilgisi takvimin üzerindeki tuşları kullanarak değiştirilebilecektir. Veri girişi tamamlanınca “Kaydet” tuşuna basılarak işleme devam edilebilecektir.
· Devam edilmesi durumunda gelen altıncı sayfa randevu onaylama sayfasıdır. Bu sayfadaki bilgilerin üreticinin almak istediği randevuyu tanımlaması halinde “Onaylıyorum” tuşuna basıldığında randevu alınmış olunacaktır.
· Son olarak gelen “referans bilgisi” ekranı yazdırılabilecektir. Bu ekranda gelen “Referans No” bilgisi iptal etme işlemleri için gereklidir. Dört haneli bu rakam Üretici tarafından saklanmalıdır. Herhangi bir nedenle randevunun iptal edilmesi gerekirse bu bilgiyi girmeniz gerekecektir. Referans numarası bilinmeden randevu iptali sadece TMO işyerlerince yapılabilir. Randevu listenize dönmek için “Tamam” tuşuna basılması gereklidir.
· Gelen sayfadan randevular iptal edilebilecektir. İptal edilmek istenen randevu satırında bulunan “randevu iptal” tuşuna basıldığında gelen sayfadaki “referans no” satırı karşısındaki kutuya daha önce alınmış olan referans no girilmelidir. Müteakiben “iptal et” tuşuna basıldığında seçilmiş olan randevu iptal edilmiş olur. İptal işlemi randevu tarihinden en erken 7 gün önce yapılabilecektir.
ALIM İŞLEMİ
· Alımlar, Fındık alım randevu belgesinde belirtilen miktarlar kadar yapılacaktır.
· Üreticiler ürünlerini satmaya geldiklerinde;
1. Nüfus Cüzdanı aslı ve fotokopisini,
2. TMO’nun anlaşmalı olduğu bankalardan (ZİRAAT, HALK, AKBANK, ING BANK, GARANTİ, YAPI KREDİ, DENİZBANK VE ALBARAKA KATILIM BANKASI) herhangi birinden açtırdığı veya yeni açtıracağı cari hesap cüzdanları ile üretici imzalı hesap cüzdanı fotokopisini,
3. Sosyal Güvenlik Kuruluşlarına kayıtlı olanlardan kayıtlı olduklarına dair belge fotokopisini,
Yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
· Rutubet, yabancı madde, kırık ve diğer gruplardan karışma nedeniyle ürünü reddedilen üreticilerin ürünleri, Kurumumuz tarafından üreticiye bildirilen tarihte, satın alma şartlarına uyması halinde satın alınabilecektir.
· Üretici, yalnızca randevu aldığı alım noktasına ürününü satabilecektir.
· Randevu listeleri, günlük olarak alım merkezlerine asılacaktır.
· Rutubet ölçümlerinde dijital rutubet ölçme cihazları, analizlerde ise dijital teraziler kullanılacaktır.
· Rutubet oranı % 6’nın üzerinde, Sağlam İç oranı % 40’ın altında, Çürük oranı %3’ün üzerinde, Buruşuk oranı % 10’un üzerinde, Kırık oranı% 5’in üzerinde ve Diğer Guruplardan Karışma oranı % 5’in üzerinde olan fındıklar, TMO tarafından satın alınmayacaktır. ÖDEME· Ürün bedelleri, ürünün teslim tarihinden itibaren 25 gün içerisinde üretici banka hesaplarına tek seferde aktarılacaktır.

TALEP VE ŞİKÂYET
· Fındık alımına yönelik her türlü talep, şikâyet, bilgi ve yorumlarınız için Genel Müdürlüğümüzde “Alo Fındık” hattı kurulmuş olup 0 312 416 34 75–78 (4 Hat) nolu telefonlara başvuruda bulunabilirsiniz. Buraya yapılacak her türlü başvuru, değerlendirmeye alınacaktır.


RANDEVU MERKEZLERİ
AKÇAKOCA ŞUBE MÜD.
SAMSUN ŞUBE MÜD.
ORDU ŞUBE MÜD.
GİRESUN ŞUBE MÜD.
TRABZON ŞUBE MÜD.
DÜZCE AJANS
BAFRA AJANS
ORDU REYSAŞ DEPOSU
TİREBOLU E.ŞEF.
BEŞİKDÜZÜ E.ŞEF.
ADAPAZARI AJANS
ÇARŞAMBA AJANS
FATSA AJANS
EYNESİL E.ŞEF.
ARSİN E.ŞEF.
AKYAZI R.MER.
TERME E.ŞEF.
GÜRGENTEPE E.ŞEF.
BULANCAK E.ŞEF.
ÇARŞIBAŞI R.MER.
ALAPLI E.ŞEF.

AYBASTI E.ŞEF.
GÖRELE E.ŞEF.
ARHAVİ E.ŞEF.
KOCAALİ E.ŞEF.

ÜNYE R.MER.
ESPİYE R.MER
FINDIKLI R.MER.
KARASU E.ŞEF.

KUMRU E.ŞEF.
GÜCE E.ŞEF
VAKFIKEBİR R.MER.
HENDEK E.ŞEF.

KORGAN E.ŞEF.


KANDIRA E.ŞEF.

AKKUŞ E.ŞEF.


ALIM MERKEZLERİ VE HİNTERLANDLARI

ALIM MERKEZLERİ
ALIM MERKEZİNE ÜRÜN SATACAK İLÇELER
Ordu Şube
Ordu Şube Müd.
Ordu Merkez, Gülyalı, Perşembe, Kabadüz, Ulubey
Aybastı Ekip Şef.
Aybastı, Kabataş
Fatsa Ajans
Ünye, İkizce, Çaybaşı,Fatsa, Çamaş, Çatalpınar
Korgan Ekip Şef.
Korgan
Akkuş Ekip Şef.
Akkuş
Kumru Ekip Şef.
Kumru
Gürgentepe Ekip Şef.
Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy
Trabzon Şube
Arsin Ekip Şef.
Arsin, Yomra, Sürmene, Araklı, Köprübaşı, Of, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Trabzon Merkez, Maçka, Akçaabat, Düzköy,
Beşikdüzü Ekip Şef.
Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Çarşıbaşı
Arhavi Ekip Şef.
Artvin Merkez, Arhavi, Borçka, Fındıklı, Ardeşen, Rize Merkez, Hopa, Murgul, Pazar
Giresun Şube
Giresun Şube
Merkez, Keşap, Dereli, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk
Bulancak Ekip Şef.
Bulancak, Piraziz
Tirebolu Ekip Şef.
Tirebolu, Doğankent, Espiye, Yağlıdere
Eynesil Ekip Şef.
Eynesil
Görele Ekip Şef.
Görele, Çanakçı,
Güce Ekip Şef.
Güce
Samsun Şube
Samsun Şube Müd.
Samsun Merkez, Tekke Köy, Asarcık, Kavak
Bafra Ajans
Bafra, Sinop Merkez, Ayancık, Dikmen, Erfelek, Gerze, Türkeli, Ondokuzmayıs, Alaçam
Çarşamba Ajans
Çarşamba, Ayvacık, Erbaa
Terme Ekip Şef.
Terme, Salıpazarı
Akçakoca Şube
Akçakoca Şube
Akçakoca
Alaplı Ekip Şef.
Zonguldak Merkez, Alaplı, Ereğli, Bartın Merkez, Kurucaşile, Çaycuma
Düzce Ajans
Merkez, Çilimli, Gölyaka, Kaynaşlı, Gümüşova, Cumayeri, Yığılca
Adapazarı Ajans
Merkez,Söğütlü, Geyve, Akyazı
Hendek Ekip Şef.
Hendek
Kocaali Ekip Şef.
Kocaali
Karasu Ekip Şef.
Karasu, Ferizli, Kaynarca
Kandıra Ekip Şef.
Kandıra, Şile
4 Şube Müdürlüğü,5 Ajans Amirliği ve 19 Ekip Şefliği olmak üzere toplam 28 alım merkezine bağlı 54 noktada alım yapılacaktır.

ayrıntılı bilgi için tıklayınız

7 yorum:

  1. 4 ekim 2008 de fındık verdik hala para ödenmedi neden yevmiyeleri bile ödeyemedik

    YanıtlaSil
  2. 25gün hikayemi üretiçinin parasını zamanında verin her zaman olduğu gibi gene madur karadenizli fındık üretiçisi illaki sokaklara inilmesimi gerekiyor hükümet buları görmüyormu ilaki rezillik olmasımı gerekiyor

    YanıtlaSil
  3. 21.09.2008 DE TMO YA FINDIK YATIRDIK PARA ALAMADIK.FAKAT 10 DÖNÜME KADAR OLANI VERİYOR.BÖYLE SAÇMALIK DÜZEN OLURMU HERKESİNKİNİ VERİN SIRA KİMDEYSE ONDAN DEVAM EDİN.10 DÖNÜM SAÇMALIĞINIDA BIRAKIN SEÇİM GELİYOR HALK İSYAN EDERSE BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ YETKİLİLER SİZE SÖYLÜYORUM SİZE.

    YanıtlaSil
  4. BENİM RANDEVÜM ÖNE ALINDI NE ZAMN OLDUĞUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM
    CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  5. 2 AYDIR PARAMIZ ÖDENMEDİ NE BİÇİ İŞ BU YYA

    YanıtlaSil
  6. borç larımız hacize kadar dayandı çeklerimizi ödeyemedik.
    ne zaman ödeme yapılacak bil gi verriseniz memnun oluruz

    YanıtlaSil
  7. BİZDE FINDIĞIMIZI VERELİ 2 AY OLDU HALA PARAYI ALAMADIK SİS GENE 10.DÖNÜMLÜK YERİN PARASINI ALDINIZ BİZE ONUDA VERMEDİLER HATDA DAHA YEMİYELERİ BİLE ÖDİYEMEDİK

    YanıtlaSil