18 Mayıs 2008 Pazar

Kuzu Göbeği nedir?

Cekingen | 19:22 | 6 Yorum Yapılmış

Kuzu göbeği yenilebilen bir mantar türüdür.Genelde bahar aylarında çıkar ve tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur.Bu yüzden pek pazarlarda göremeyiz,çünkü çok pahalıdır ve ülkemizde belirli yerlerde çıkar.Şuandaki kg fiyatı 50 ytl.Gerisini siz düşünün.Bilinçsizse toplarsanız sahte kuzu göbeği mantarları ile karıştırılabilirsiniz.O yüzden toplanırken dikkat edilmesi lazımki ölümlere sebebiyet verilmesin.Kuzu göbeğine ne yazıkki Orman yangınlarından sonra sıkça rastlanıyor.Bilhassa ülkemizde Fethiyede çok bulunduğu hatta ve hatta İngiltere ve Japonya'ya ihraç edildiği söyleniyor.Aynı zamandada ilaç sanayinde antibiyotik yapımında kullanılıyor.

6 yorum:

  1. ilk defa böyle bir mantar görüyorum.hatta hiç duymadım bile ismini demekki bizim burda yetişmiyo.kuzu göbeği denince yemek tarifi sandım:D

    YanıtlaSil
  2. Şu kuzu göbeği mantarını görmeden tanıyamayacağım.Geçtiğimiz salı bahçemde fotoğraftaki gibi iki tane buldum ama kuzu göbeği olduğunu anlayamadım.Grimsi bir rengi var ve hemen kırıldı,içi boştu... Diğeri duruyor. Kuzu göbeği mantarı olabilir mi?Bir de yalancısından bahsediliyor,o zehirli mi?

    YanıtlaSil
  3. rekleri farklı farlıdır resimdekiler gırarmış bunların sarı ve siyah renklileride var bunların zehirleyen türlerini hiç görmedim.

    YanıtlaSil
  4. Bu mantarlardan kurutup evlerde saklayın

    ileride böcek ısırmalarında zehir alıcı olarak

    kulanabilirsiniz.akrep ve yılan zehri dahil.....

    YanıtlaSil
  5. ben antalyadan hasan buralarda fazla yok ama cok lezletlı kavurması cok guzel camlık alanlarda fazla bulunmuyor
    nerlerde cok daha cok nerelerde olur 21.02.2011

    YanıtlaSil
  6. genellikle çam ve kavaklı yerler de çıkar.biz hersene toplar satarız kilosu 30tl veya 35 tlye satıyoruz alıcı geliyo kurusuda kilosu 100 tl civarı satılıyo bu aylar çok çıkar ardıç diplerinde falan oluyo

    YanıtlaSil