13 Mayıs 2008 Salı

Görüntülü ev telefonlarının Ücreti nasıl olacak?

Cekingen | 08:56 | 1 Yorum Yapılmış

Daha önce Burada vermiştim görüntülü telefonlar hakkındaki haberimi.Peki bu görüntülü ev telefonlardan konuşmanın bedeli nedir?

Abonelik için Türk Telekom’la 1 yıllık sözleşme, 2 yıllık da kontrat imzalama şartı aranıyor. Bu yapıldığı takdirde, reklamlarda yer alan görüntülü telefon ücretsiz olarak abonelere verilecek.
Bu hizmetten yararlanmak için sadece, Türk Telekom’un ev ve işyerlerindeki sabit telefon hat abonesi olmak yeterli olmuyor. Ayrıca, ADSL abonesi de olmak gerekiyor. Bu servisi kullanmak için arayanların da aynı aboneliğinin bulunması gerekiyor.
Abone de, aylık KDV dahil 29 YTL sabit ücret karşılığında görüntülü telefon görüşmelerini yapabilecek. Ayrıca herhangi bir görüşme bedeli de ödenmeyecek. Bu 29 YTL’lik sabit bedel karşılığında abone, ayda 50 saat görüntülü telefon görüşmesi yapma hakkı elde edecek
Bu hizmetten yararlanabilmek için internet hızınız en az 1024/256 KBit/s olması gerekiyor. Internetin hızı, ses ve görüntü arasındaki faz farkını belirleyecek. Hız düştüğünde fark artacak, hız arttığında ise aradaki fark kapanacak. Görüntülü telefondan arama yapılırken, alan kodunun başındaki sıfır çevrilmeyecek
Görüntülü telefon kotalı ADSL aboneleri’nin kotalarını etkileyebilecek. Videofon konuşmaları sırasında, görüntülü haberleşmenin niteliğine göre ortalama 1 dakikalık görüşmede 1.125 Mbyte, bir saatlik görüşmede 67.5 Mbyte eşdeğerinde gelen trafik oluşacak. Bu nedenle, abonelerin görüşmeler sonunda kota aşımlarından etkilenmemeleri için TT Net’ten kalan kotalarını sorgulamaları gerekecek.

1 yorum:

  1. bence bu şartlarda ben görüntülü tel kullanmam.onun yerine webcam kullanırım daha avantajlı..bu şartlarda bunu sadece k.vadisindeki iskender büyük kullanır zaten:))
    gülün

    YanıtlaSil